Πρόσθετη υποβάθμιση του ατμοσφαιρικού αέρα του Βόλου και ηχητική επιβάρυνση

Καταγγέλλει ο Στέλιος Λημνιός με τη διαδικασία σπασίματος μπαζών απ΄την ΑΓΕΤ

Πρόσθετη υποβάθμιση του ατμοσφαιρικού αέρα της πόλης και ηχητική επιβάρυνση, καταγγέλλει ο Στέλιος Λημνιός εκ μέρους της «Επιτροπής Αγώνα Βόλου», με τη διαδικασία σπασίματος μπαζών απ΄την ΑΓΕΤ . Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Α) Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 16 Μαρτίου, διαδικτυακή συνάντηση φορέων και κινημάτων που αγωνίζονται για μια δίκαιη διαχείριση απορριμμάτων και για τη διαφύλαξη του καθαρού αέρα, ως κορυφαίου παράγοντα για την προάσπιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δυτικού Μετώπου Αττικής, που σήμερα κορυφώνει σειρά αντιδράσεων στην προγραμματισμένη επέκταση του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, όπως και ενάντια στην κατασκευή γιγαντιαίας, νέας μονάδας παραγωγής RDF.
Η Επιτροπή Πολιτών Βόλου, μέσα από την πλειοψηφία του Συντονιστικού, συμμετείχε στην συνάντηση και τόνισε την ανάγκη ακύρωσης αυτού του σχεδιασμού. Υπενθύμισε ότι το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και ο Βόλος και υπογράμμισε την ανάγκη αποτροπής μιας νέας μονάδας καύσης σκουπιδιών στην περιοχή. Επιβεβαιώθηκε η αξία συντονισμού δράσεων των κινημάτων για μια διαφορετική πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων, που θα στοχεύει στην ανακύκλωση και την ορθολογική χρήση των πόρων με ορίζοντα τη μηδενική παραγωγή αποβλήτων (ZERO WASTE).

Β) Η Επιτροπή Πολιτών Βόλου ανησυχεί ιδιαίτερα για τις πληροφορίες που αναφέρονται στην δημιουργία ΝΕΑΣ δραστηριότητας στην ΑΓΕΤ, σχετική με τις εργασίες σπασίματος και επεξεργασία οικοδομικών υπολειμμάτων (μπάζα κατεδαφίσεων κ.α.).
Μία τέτοια μονάδα, θα επιφέρει πρόσθετη υποβάθμιση του ατμοσφαιρικού αέρα της πόλης. Θα προσθέσει δε σημαντική κυκλοφοριακή και ηχητική επιβάρυνση.
Είναι ανάγκη οι δημόσιες υπηρεσίες να πληροφορήσουν εγκαίρως την τοπική κοινωνία για την εγκυρότητα αυτής της προοπτικής, που εκτιμούμε ως μία εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.