Αποκλειστικό: Πρόστιμο 2 εκ. ευρώ στον Αχιλλέα Μπέο από την Εφορία

Για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες"

Πρόστιμο 2 εκ. ευρώ επέβαλε στον Αχιλλέα Μπέο η Εφορία Βόλου και πριν από 20 ημέρες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, του έγινε επίδοση της σχετικής πράξης. Μετά τη σύλληψή του και την φυλάκισή του για το σκάνδαλο Koriopolis με τους στημένους αγώνες και τις κατηγορίες που τελικά του αποδόθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τα τέσσερα κακουργήματα με την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε διατάξει έλεγχο και για το “πόθεν έσχες” της περιουσιακής του κατάστασης του Αχιλλέα Μπέου, έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου αλλά και συγγενικών του προσώπων.

Το ΣΔΟΕ στο τέλος του 2013 είχε ανακαλύψει σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αχιλλέα Μπέου, Ευτυχίας το ποσό του 1 εκ. ευρώ το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογήσει από τα εισοδήματα που είχε δηλώσει στην εφορία. Στο βούλευμα που έχει εκδοθεί αναφέρεται ότι σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου του Νικολάου ασκήθηκε ποινική δίωξη εκτός των άλλων, για την αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κατ’ εξακολούθηση εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, για την πράξη δε αυτή η κύρια ανάκριση περατώθηκε με την έκδοση τυπικής κλήσης.

Από την 6-2-2014 πληροφοριακή έκθεση ελέγχου των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που διενήργησαν έλεγχο κατόπιν σχετικού αιτήματος του ανακριτού του 9ου τακτικού ανακριτικού τμ. Αθηνών, στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της Εύης -Ευτυχίας Μπέου, θυγατέρας του Αχιλλέα Μπέου προέκυψε ότι η ανωτέρω προέβη σε καταθέσεις χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους διατηρούσε στην Τράπεζα Πειραιώς οι οποίες δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματά της, όπως τα πορίσματα της έκθεσης αυτής αναλυτικά εκτίθενται στην προαναφερόμενη εισαγγελική πρόταση. Από τα αναφερόμενα στην πληροφοριακή αυτή έκθεση ελέγχου προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής σε βάρος του κατηγορουμένου Αχιλλέα Μπέου για την αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση εντός των πλαισίων της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση, στις ορθές σκέψεις της οποίας και το παρόν συμβούλιο παραδεκτά αναφέρεται.

Σε άλλο σημείο στο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αναφέρεται ότι διατάχθηκε ο χωρισμός της δίκης για να απαγγελθεί κατηγορία κατ’ αυτού για την ως άνω αξιόποινη πράξη. Συνεπώς, τα εν λόγω έγγραφα δεν ασκού, στο παρόν στάδιο ουσιώδη επιρροή στην έκβαση της υπόθεσης όσον αφορά τις αποδιδόμενες στον κατηγορούμενο Αχιλλέα Μπέο κατηγορίες, αφού αυτά θα αξιολογηθούν κατά την επαγγελία κατηγορίας κατ’ αυτού για την πιο πάνω πράξη.

Αυτά όσον αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης που θα γίνει όπως αναφέρει χωριστά από τις κατηγορίες του βουλεύματος που θα εκδικαστεί στις 31 Οκτωβρίου 2016. Το ποσό του προστίμου των 2 εκ. ευρώ είναι μια διαφορετική διαδικασία την οποία έχει ήδη προσβάλει ο Αχιλλέας Μπέος στο φορολογικό δικαστήριο ελπίζοντας ότι θα μειωθεί το ύψους του προστίμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.