Πρόθεση ίδρυσης Συλλόγου Αποφοίτων του 2ου Λυκείου Βόλου

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στις 15 Μαΐου στο «Αχίλλειο»

Στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού του ρόλου της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της επαναφοράς του κύρους της στις αρχές και αξίες ενός σεβαστού παρελθόντος, το 2ο Λύκειο Βόλου διοργανώνει μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για τις 15 Μαΐου, στις επτά το απόγευμα, στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «αφορά τα «Ογδόντα χρόνια λειτουργίας του 2ου Εξαταξίου Γυμνασίου-2ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου», καθώς και την πρόθεση για την ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων του Σχολείου. Θα προβληθεί μία ταινία με την ιστορία του Σχολείου και του παλαιού Βόλου, και θα μιλήσουν Απόφοιτοι που διαπρέπουν στον χώρο της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και της Κοινωνικής δράσης. Η αρχή είχε γίνει πριν από έξι χρόνια, σε ένα συγκινητικό αντάμωμα , όπου τον λόγο είχαν η νοσταλγία , οι μνήμες από την εποχή της αθωότητας και η επιθυμία να ανακτήσει το σχολείο τη χαμένη του αίγλη. Ήδη συζητούνται πρωτοβουλίες για ένα κύκλο δράσεων, που θα λάβουν χώρα στο προσεχές μέλλον. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και αφορά όχι μόνον τους Αποφοίτους αλλά όλο το κοινό της πόλης μας, που νοιάζεται για τα εκπαιδευτικά πράγματα και το μέλλον των παιδιών μας.
Εμείς, οι παλαιοί μαθητές του σχολείου, έχουμε πλήρη επίγνωση πως οι επιλογές και οι πράξεις μας απέκτησαν – χάρη σε μία πειθαρχημένη εκπαίδευση – αυστηρότερα κριτήρια, που αναβίβασαν τη ζωή σε υψηλότερες σφαίρες και διευκόλυναν τον δρόμο της επαγγελματικής και προσωπικής μας αποκατάστασης. Γι’ αυτό και είμαστε ευγνώμονες. Μπρος, λοιπόν, στην επιταχυνόμενη κοινωνική αποσύνθεση και τον υπαρκτό κίνδυνο της απώλειας μιας καθολικής κοινωνικής αγωγής, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία της επανοικοδόμησης όλων εκείνων των πυλώνων που άνδρωσαν τα δικά μας βήματα στον κόσμο: την ανθρωποκεντρική και όχι χρησιμοθηρική γνώση, την ευγένεια, τη διακονία της κοινωνίας. Γιατί, όπως εύστοχα έχει ειπωθεί, «κάποιες φορές, για να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να επιστρέψουμε στο χθες». Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε πολλούς συνοδοιπόρους, παλαιούς και νέους φίλους κοντά μας. Το προσκλητήριο απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.