Πρώτη συνάντηση της νέας πρωτοβουλίας «Πενθεσίλεια»

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Με σκοπό να απαντήσει στις σύγχρονες και αυξανόμενες ανάγκες των γυναικών και των οικογενειών τους

Με γυναικείο ενθουσιασμό πλημμύρισε το Yacht club του Χenia Domotel, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών της ομάδας Πενθεσίλεια.

Η ομάδα Πενθεσίλεια είναι μια πρωτοβουλία δραστήριων γυναικών που ιδρύθηκε με κυρίαρχο σκοπό να απαντήσει στις σύγχρονες και αυξανόμενες ανάγκες των γυναικών, των οικογενειών τους και της κοινότητας εν συνόλω.

Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκε:

1.Για την προστασία του παιδιού από κάθε μορφή βίας και παροχή βοήθειας σε κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα γυναίκες που έχουν ανάγκη.
2.Για την διάδοση της ιδέας του Εθελοντισμού.
3.Για την ενίσχυση της πρόσβασης στη γνώση ,την εκπαίδευση, την επικοινωνία, τον πολιτισμό
4.Για την βοήθεια στη μητρότητα με μαιευτική και ιατρική συμβουλευτική , ιατρική πρόληψη, ψυχολογική υποστήριξη κι ενδυνάμωση. Προσωπική ανάπτυξη των γυναικών μέσω της αισθητικής, της δημιουργικής απασχόλησης και της ψυχαγωγίας.
5.Για την ανάδειξη γαστρονομίας και μαγειρικής με την πρωτοβουλία των γυναικών
6.Για την ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των γυναικών για θέματα που αφορούν τον ρόλο της ως μητέρας ,γυναίκας, εργαζόμενης και επαγγελματία, διάγνωση, θεραπεία, ανακουφιστική φροντίδα, ψυχολογική, συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη.
7.Για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της παιδικής ηλικίας και δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών
8.Για την προαγωγή της ιδέας του εθελοντισμού ως κοινωνικοπολιτικής παρέμβασης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και κοινωνικού έργου στην υπηρεσία του ανθρώπου, χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας, με πλήρη αποδοχή των αρχών των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Στην παρθενική αυτή συνάντηση, τα ιδρυτικά μέλη τόνισαν τους κοινωφελείς σκοπούς της ομάδας, τις μελλοντικές δράσεις και τις φιλανθρωπικές ενέργειες που πρόκειται να αναπτύξουν.

Το ενδιαφέρον των γυναικών ήταν έντονο και αποτυπώθηκε στον μεγάλο αριθμό των νέων μελών που γράφτηκαν με όρεξη και μεράκι για να συνεισφέρουν και αυτά με την ενεργό συμμετοχή τους στη νέα ιδέα που πλαισιώνει την Πενθεσίλεια.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση ανακοινώθηκε η επόμενη και μεγάλη πρώτη κοινωνική εκδήλωση της Πενθεσίλεια, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Casino Μusic Hall, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, και θα περιλαμβάνει σόου μόδας με ρούχα γνωστών καταστημάτων του Βόλου, χορό και κλήρωση δώρων. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν υπέρ του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Για επικοινωνία με την Πενθεσίλεια μπορείτε να απευθύνεστε στη σελίδα στο Facebook: Πενθεσίλεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.