Πρωτιά για το Γυμνάσιο Ιωλκού στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου»

Το πρώτο βραβείο κέρδισε το Γυμνάσιο Ιωλκού στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου», που υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Βόλου και σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ και την υποστήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας.

Στις σημερινές πολυπολιτισμικές τάξεις είναι αναγκαιότητα ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων που δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε μαθητές με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο. Το προτεινόμενο πρόγραμμα, με όχημα μία διεθνή γλώσσα, τη γλώσσα του χορού, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα χώρο συνάντησης και συνεργασίας όλων των μαθητών του τμήματος ή της ομάδας που συμμετέχει στο πρόγραμμα, μέσα από τη δημιουργία ενός έντυπου λευκώματος από τους μαθητές/τριες που θα συνοδεύεται από δράσεις με επίκεντρο τον χορό (π.χ. φωτογραφίες, βίντεο, αφίσες).

Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Ιωλκού υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ευτυχίας Βουρδουμπάκη και Λαμπρινής Γιαννακού παρουσίασαν ένα λεύκωμα 120 σελίδων που αφορά σε έρευνα για τα γενεαλογικά δέντρα των μαθητών (ιστορίες που πραγματικά μας εξέπληξαν) και 2 χορούς με τη συνοδεία των μουσικών Δημήτρη Τραγουδάρα, Στεφάνου Τραγουδάρα και αξιοσημείωτη συμμετοχή της κ. Ασπασίας Τσιούμαρη στο τραγούδι.

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με την παράδοση του τόπου και την ιστορία των οικογενειών τους με μεράκι και θαυμασμό !

«Αύριο σας περιμένουμε στο πολιτιστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας στις 18 00 για την τελευταία εκδήλωση του σχολικού έτους στη θεατρική μας παράσταση . Ως διευθύντρια του Γυμνασίου Ιωλκού είμαι περήφανη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας!!! Τα καλύτερα έπονται», επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Τα συγχαρητήριά της όμως έδωσε και η κ. Μαρία Κανελλοπούλου, πρόεδρος του  Συλλόγου Γονέων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ως σύλλογος γονέων και ως πρόεδρος θα ήθελα να ευχαριστώ τα παιδιά, την κ. Ασπασία τους αδελφούς Τραγουδάρα και τις καθηγήτριες κ.κ. Λαμπρινή Γιαννάκου κ Ευτυχία Βουρδουμπάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.