Προτίμηση στα Μ.Μ.Μ. δείχνουν οι Βολιώτες

Πιο κάτω από το 65% που ορίζει ο νόμος, ωστόσο, οι πληρότητες στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν καθημερινά οι Βολιώτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ από την πλευρά της η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ τιμά αυτή την εμπιστοσύνη με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, συνωστισμό μικρότερο από αυτόν που ορίζει η νομοθεσία και προσιτές τιμές στα εισιτήρια.
Ο Νίκος Ευαγγελινός πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, και ανέφερε ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν έρθει στο 85 με 90%, σε σχέση με τα δρομολόγια που γινόταν στην εποχή προ κορωνοϊού, ενώ η επιβατική κίνηση έχει πέσει περίπου στο 60-65% σε σχέση με πέρυσι.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ τόνισε ότι οι οδηγοί και οι επιβάτες εξακολουθούν να κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας στα λεωφορεία, η πληρότητα, σύμφωνα με το νόμο βρίσκεται στο 65% των λεωφορείων, αλλά η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου ΑΕ, με τη συχνότητα των δρομολογίων που έχει και τις προσθήκες που έγιναν συγκεκριμένες ώρες σε κάποια δρομολόγια, δεν ξεπερνάει κανένα λεωφορείο την πληρότητα του 40%.

«Καλή συχνότητα δρομολογίων»

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελινό τα λεωφορεία έχουν καλή συχνότητα δρομολογίων στις γραμμές που υπάρχουν, ώστε να μη συνωστίζεται τόσο πολύ το επιβατικό κοινό. Σε ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία και τον ΕΟΔΥ, όλοι οι επιβάτες φορούσαν μάσκα και δεν βεβαιώθηκε παράβαση.
Ακόμη είπε ότι στα περισσότερα λεωφορεία, υπάρχουν διαχωριστικά πλέξιγκλας ώστε να μπορεί ο οδηγός να μη χρησιμοποιεί μάσκα για να είναι πιο άνετος, ενώ η απολύμανση των λεωφορείων είναι καθημερινή και ανάμεσα στα δρομολόγια, ώστε να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επιβάτες.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους οδηγούς, γιατί όλο αυτό το διάστημα έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα σ’ αυτό το κομμάτι», τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, που πρόσθεσε ότι ο κόσμος δείχνει προτίμηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τα μέτρα προστασίας και την ατομική ευθύνη του καθένα.

Μπάνιο με ένα εισιτήριο

Αναφορικά με την κίνηση, ο Νίκος Ευαγγελινός τόνισε ότι οι γραμμές προς τις παραλίες έχουν αυξημένη κίνηση και πρόσθεσε ότι φέτος υλοποιείται μια νέα ιδέα με το Νο 4 που ξεκινάει από τον Άνω Βόλο και ο επιβάτης με ένα εισιτήριο μπορεί να πάει στις Αλυκές για να κάνει το μπάνιο του.
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες γραμμές (Νο 1, Νο 3, Νο 15 κλπ.) που οι Βολιώτες με ένα εισιτήριο μπορούν να πάνε σε μια κοντινή παραλία (Άναυρο, Αλυκές ή Λεχώνια).
Τέλος, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ επανέλαβε ότι από την 1η Ιουνίου οι τιμές των εισιτηρίων είναι πιο προσιτές (Α’ ζώνη 1,10 €, Β’ ζώνη 1,50 €), ενώ εξακολουθεί και η προσφορά της αγοράς 10 εισιτηρίων με ένα δώρο, που μειώνει ακόμη περισσότερο την τιμή για τα αστικά λεωφορεία (1 ε για την Α’ ζώνη και 1,36 € για τη Β’ ζώνη).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.