Πρόβλημα στη Μαγνησία η αδήλωτη εργασία

Με μεγαλύτερα προβλήματα στον τουρισμό, είπε ο Γ.Γ. του ΕΚΒ Δ. Βασιλείου

Πρόβλημα υπάρχει και στη Μαγνησία με την αδήλωτη εργασία, κυρίως στον τουρισμό που βρίσκεται στο αποκορύφωμά το. Την ίδια ώρα, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ζητά από τους εργαζόμενους που έχουν προβλήματα στους χώρους εργασίας να το καταγγέλλουν, ενώ χαρακτηρίζει θετικό το μέτρο της κυβέρνησης για μικρότερα πρόστιμα σε περιπτώσεις ¨μαύρης¨ εργασίας και υποχρέωση πρόσληψης και ασφάλισης των εργαζομένων.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Δημήτρης Βασιλείου γραμματέας Εργατικού Κέντρου Βόλου, η αδήλωτη, η «μαύρη» εργασία και οι αλλαγές ωραρίου που υπάρχουν στους εργαζόμενους, από πλήρη σε ημιαπασχόληση, είναι καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εργατικό Κέντρο Βόλου.
«Εκείνο που είναι πρόκληση, είναι ότι θα έπρεπε αυτή τη στιγμή, εφόσον όλοι διατείνονται και λένε ότι υπάρχει άνοδος στο μεγαλύτερο κομμάτι του τουρισμού, που αποτελεί πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας, θα έπρεπε να υπάρχει σωστή μεταχείριση για τους εργαζόμενους στον κλάδο», τόνισε ο κ. Βασιλείου.
Τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας, μαρτυρούν ότι η αδήλωτη εργασία είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του ΕΚΒ.

«Μπαίνει μπροστά το ΕΚΒ»

Ο γραμματέας του ΕΚΒ είπε ότι στη Μαγνησία, που είναι τουριστική περιοχή, παρατηρούνται προβλήματα και προέτρεψε τους εργαζόμενους να μη φοβούνται, αλλά να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο και να καταγγέλλουν τα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο. Ο ίδιος τόνισε ότι σε οποιαδήποτε παρέμβαση γίνει στη συνέχεια, μπροστά μπαίνουν τα στελέχη του ΕΚΒ, για να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εργασία τους.
Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι αυτό έγινε και σε μια – δύο περιπτώσεις, όπου ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι, προχώρησαν οι διαδικασίες που έπρεπε και επανέλαβε ότι για όλες τις περιπτώσεις τηρείται εχεμύθεια, για να μην υπάρχει πρόβλημα.

Μικρότερο πρόστιμο, αλλά πρόσληψη

Ο γραμματέας του ΕΚΒ χαρακτήρισε σωστή τη διαδικασία εκ μέρους της κυβέρνησης, όπου εντοπίζεται ανασφάλιστος εργαζόμενος, σε διάστημα ενός έτους υπάρχουν ρυθμίσεις για την πρόσληψη ή για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών. Όπως είπε αυτό είναι θετικό, διότι αν μια επιχείρηση καλείται να πληρώσει μόνο εξοντωτικά πρόστιμα της τάξης των 10.000 και 20.000 €, είναι χρήματα που δεν πρόκειται να αποδώσει ποτέ στο κράτος ή χρήματα που θα μπορέσουν να πάρουν κάποιοι άνθρωποι. «Για το λόγο αυτό θέλουμε τα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία να είναι μικρότερα, αλλά να υπάρχει υποχρέωση πρόσληψης και ασφάλισης των συναδέλφων, ώστε να είναι ικανοποιημένοι και οι εργαζόμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Δημ. Βασιλείου ζήτησε, αυτή την περίοδο μεσούσης της τουριστικής περιόδου που τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει αύξηση του προϊόντος, να βοηθήσουν μια φορά και οι εργοδότες τους εργαζόμενους, που είναι κρίκος και οι ίδιοι εργαζόμενοι, βοηθούν τις επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.