Προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα της σήραγγας Γορίτσας

Πολλά δεν λειτουργούν και είναι κακοσυντηρημένη λέει ο ανάδοχος

Προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχουν στη σήραγγα Γορίτσας, που είναι πλημμελώς συντηρημένη, ενώ δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των οδηγών που περνούν από το έργο, όπως ανέφερε ο ανάδοχος συντήρησης και λειτουργίας της και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δήμου ότι θα πληρώσει το κόστος των έργων, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.
Σύμφωνα με τον ανάδοχο Γεράσιμο Μέμτσα, από την 1 Δεκεμβρίου 2016, που η εταιρία του ανέλαβε το έργο της λειτουργίας και συντήρησης της σήραγγας, υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να επιλυθούν, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δήμου Βόλου, που θα αναλάβει να πληρώσει το κόστος των έργων.

Το έργο είναι πλημμελώς συντηρημένο, δεν λειτουργούν οι ανεμιστήρες στο εσωτερικό, δεν λειτουργούν τα περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα (έχει κολλήσει ο ηλεκτρονικός πίνακας γράφοντας ένα και μοναδικό μήνυμα) δεν μπορούν να επικοινωνούν μέσω ενός συστήματος ηλεκτρονικού η Πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία που βρίσκονται μέσα στη σήραγγα για να αντιμετωπίσουν ένα συμβάν με αυτούς που βρίσκονται έξω από αυτή.

“Οι ανεμιστήρες π.χ. αν προκύψει ένα τροχαίο και θα πρέπει να λειτουργήσουν αυτόματα, ή όταν αυξάνονται τα καυσαέρια μέσα στη σήραγγα θα έπρεπε να λειτουργήσουν αυτόματα. Αυτό δεν γίνεται, επιτυγχάνεται μόνο χειροκίνητα”, εξήγησε κ. Μέμτσας.
Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικό αποχετευτικό σύστημα και ότι συχνά γεμίζει ο υπάρχων βόθρος, ενώ δίνεται καθημερινά μάχη με τα ποντίκια που τρώνε τα καλώδια στον υπαίθριο κατανεμητή (ΚΑΦΑΟ) της ΔΕΗ.

Ο ανάδοχος είπε ότι για όλα είναι ενήμερος και εγγράφως ο Δήμος Βόλου. “Πληροφορήθηκα ότι σε αναμόρφωση προϋπολογισμού που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο έχουν συνυπολογιστεί τα ποσά που απαιτούνται για τις παρεμβάσεις, και αναμένεται πλέον η έγκριση της απόφασης από την Περιφέρεια”, ανέφερε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας από τη χρήση της σήραγγας και ότι όποτε χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν μέχρι τώρα περιπτώσεις ατυχήματος, ή ζώων που εισήλθαν στη σήραγγα, αυτή έκλεισε. “Θα ήταν καλύτερο να είναι όλα αυτοματοποιημένα και όχι όπως λειτουργούν τώρα, αλλά αντιμετωπίζονται”, επισήμανε ο κ. Μέμτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.