Προβολή της τουριστικής και πολιτιστικής διάστασης του Βόλου

Μέσω εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Την προβολή της τουριστικής διάστασης της πόλης του Βόλου για την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο και τη μετά κορωνοϊού εποχή, υποστηρίζει όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η δημοτική αρχή με τη φιλοξενία εκπομπών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας και με εντατικοποίηση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».
Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο τα γυρίσματα της εκπομπής «Η Τέχνη του Δρόμου» που αποτελεί παραγωγή της ΕΡΤ 3 και αναδεικνύει τις ελληνικές πόλεις οι οποίες ανανεώνουν το αστικό τους περιβάλλον με την τεχνική του γκράφιτι και με λοιπές δημιουργικές διαδικασίες. Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου έχει ξεκινήσει από το 2016 συντονισμένη δραστηριότητα για την ανάδειξη δημοτικών κτιρίων με δημιουργίες γκράφιτι των πλέον καταξιωμένων street artists και κτίρια όπως το Κολυμβητήριο του Βόλου, το Ορφανοτροφείο, το Μουσείο της πόλης (τοίχος ΟΣΕ) διαθέτουν πλέον εντυπωσιακές δημιουργίες. Παράλληλα υλοποιείται ήδη γκράφιτι σε πλατεία της Νέας Ιωνίας επί της οδού Μαιάνδρου (κέντρο «Πέτρος»), ενώ στον άμεσο σχεδιασμό έχουν ενταχθεί τα κτίρια της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, ενώ το καλοκαίρι του 2021 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Φεστιβάλ Γκράφιτι.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν σε Βόλο και Πήλιο γυρίσματα video clip δημοφιλούς καλλιτέχνη με χιλιάδες views στο κανάλι youtube σε αξιοθέατα και τοποθεσίες Βόλου και Πηλίου, το οποίο αναμένεται να μεταδοθεί εντός του Μαρτίου του 2021 και να προβληθεί και με αυτό τον τρόπο η περιοχή. Την παραγωγή υποστήριξαν στελέχη υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και σχεδιάζεται η αξιοποίηση του youtube με εντατικότερους ρυθμούς και οργανωμένο σχέδιο προβολής της πολιτισμικής διάστασης της πόλης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.