«Ψαράδικη Βραδιά» στην Αγριά

Σήμερα Παρασκευή 21 και αύριο Σάββατο 22 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις

Η κορυφαία για τη δημοτική ενότητα της Αγριάς εκδήλωση, αυτή της “Ψαράδικης Βραδιάς”, που εκπροσωπεί χρόνια τώρα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής, θα διεξαχθεί εντός του διημέρου Παρασκευής 21 – Σαββάτου 22 Ιουλίου 2017.
Ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων της Ψαράδικης Βραδιάς περιλαμβάνει:
Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 : Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο θεατράκι του ΟΣΕ – συνάντηση σχημάτων παραδοσιακών χορών που θα ξεκινήσουν με πατινάδες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα κατευθυνθούν μουσικά στο χώρο της εκδήλωσης. Τις ιδιαίτερες χορευτικές τους ικανότητες θα παρουσιάσουν : ο Όμιλος Ερευνών Πηλίου με νησιώτικους χορούς (Ικαρία) και υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο τη Λίλιαν Τσιπτσέ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών «Τερψιχόρη» με χορούς της Μακεδονίας και χοροδιδάσκαλο το Νικόλαο Παλιούρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου Μαγνησίας με χορούς από τη Χίο και χοροδιδάσκαλο το Νικόλαο Παλιούρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου θα χορέψει κρητικούς χορούς με δάσκαλο τον Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος η Νέα Αγχίαλος χορούς Θράκης – Ανατολικής Ρωμυλίας και ο Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου χορούς Θεσσαλίας και Ηπείρου με υπεύθυνο τον ίδιο χοροδιδάσκαλο. Την παρέλαση των χορευτών κατά μήκος της παραλίας θα συνοδεύσει μουσικά ορχήστρα με επικεφαλής τον Θανάση Δραγάνη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ραδιοφωνική παραγωγός Φωτεινή Κασσίδη.

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 : Κεντρική εκδήλωση Ψαράδικης Βραδιάς με παραδοσιακό γλέντι και προσκεκλημένο το Νίκο Κονιτόπουλο με την ορχήστρα του, στην παραλία της Αγριάς. Ο Νίκος Κονιτόπουλος, κατάγεται από την Νάξο. Παίζει βιολί και λαούτο, είναι μουσικοσυνθέτης και στιχουργός. Από το 1990, εμφανίζεται στην δισκογραφία με το δίσκο «ΚΥΜΑ ΚΥΜΑ ΣΤ ΑΚΡΟΓΥΑΛΙ», « ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» και μετρά πληθώρα συμμετοχών με συνεργασίες όπως ο Χρηστός Νικολόπουλος και άλλους λαϊκούς καλλιτέχνες. Έχει εμφανιστεί με την ευρύτερη οικογένεια Κονιτοπουλέων στο Μουράγιο/ Αρμενάκι καθώς και την Γοργόνα (Αχαρνών).
Τελευταία συνοδεύεται από μια εξαιρετικά ποιοτική ορχήστρα με τον Βασίλη Σδούκο μαέστρο και βιρτουόζο του μπουζουκιού και από την Αθηνά Ρηγοπούλου, κόρη της Τζένης Βάνου.
Στην εμφάνισή του στην Ψαράδικη Βραδιά της Αγριάς θα παρουσιάσει ένα ποικίλο πρόγραμμα με αντιπροσωπευτικά δείγματα από το λαϊκό , έντεχνο, νησιώτικο και παραδοσιακό τραγούδι με συνοδεία την κόρη της αξέχαστης σε όλους μας Τζένης Βάνου.
Πλούσιος μπουφές θα στηθεί στο χώρο της εκδήλωσης με την παραδοσιακή κακαβιά, ψαρομεζέδες, κρεατομεζέδες, αναψυκτικά και ποτά που θα προσφέρονται όπως πάντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Για τη συγκεκριμένη βραδιά συνεργάζονται πλήθος φορέων της περιοχής και πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι παραδοσιακές φωτοβολίδες που κατακλύσουν τον αγριώτικο ουρανό από το Σύλλογο των ψαράδων της περιοχής. Οι εκδηλώσεις της Ψαράδικης Βραδιάς δίνουν την ευκαιρία στο κοινό της Αγριάς και της ευρύτερης περιοχής του Βόλου για ψυχαγωγία, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλει ο θεατής των εκδηλώσεων το παραμικρό αντίτιμο εισιτηρίου και παράλληλα οι θεατές που θα επιλέξουν να προμηθευτούν τα ποτά και εδέσματα της κεντρικής βραδιάς, θα τα παραλάβουν σε συμβολικές τιμές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.