“Χριστούγεννα στη Σμύρνη”

Από την Εστία ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ στην Αγριά

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών ΄΄ΙΩΝΕΣ΄ ΄ ευαισθητοποιημένη στις ανάγκες των πλημμυροπαθών περιοχών, διαμηνύοντας πως ο πολιτισμός αποτελεί σταθερή πηγή ζωής κι ελπίδας για το σήμερα και το αύριο των κοινωνιών, μεταφέρει το μικρασιατικό εορταστικό κλίμα στην Αγριά, παρουσιάζοντας την εκδήλωση ‘’Χριστούγεννα στη Σμύρνη’’.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα ,την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το πρωί, ώρα 11. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΑΣ και αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακές Ενότητες Μγνησίας και Β. Σποράδων).
Η Εστία ‘’ΙΩΝΕΣ΄΄ και το ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΑΣ θα παρουσιάσουν αντέτια( έθιμα) ,δρώμενα, καλαντίσματα, χορούς και τραγούδια από την πολύφερνη νύμφη της Ιωνίας, τη Σμύρνη. Μνήμες, χρώματα και ευχετικές επιφωνήσεις από τη λαγγεμένη Ιωνία, στο πνεύμα των μεγάλων εορτών του Δωδεκαημέρου.
Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΑΣ τα παραδοσιακά τμήματα της Εστίας‘’ΙΩΝΕΣ΄΄(διδασκαλία Μαρία Κατσιαρδάνη) και η Χορωδία ‘’ΙΩΝΕΣ’’(διευθύνουσα Μαρία Λαγού) . Λόγο και εικόνα θα αποδώσει η Πρόεδρος της Εστίας, Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου.
Κατά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν εορταστικά εδέσματα.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.