“Εσταυρωμένος”: Που και πότε μπορούν να βρουν ιματισμό κ.α. οι πλημμυροπαθείς των περιοχών του Βόλου

Ο Βόλος και η Μαγνησία ακόμη μετρούν τις πληγές τους από την κακοκαιρία. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους και μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν έχουν ούτε ρούχα για να αλλάξουν, μιας και το νερό και οι λάσπες πήραν στο διάβα τους τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή ο «Εσταυρωμένος» με τους εθελοντές του κινητοποιήθηκε και βρέθηκε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Μοίρασε ρούχα, παπούτσια και ό,τι άλλο μπορούσε να προσφέρει, προκειμένου να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς.

Ωστόσο, κάποιοι εξέφρασαν το παράπονό τους ότι μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Εσταυρωμένου για να προμηθευτούν ενδύματα, όμως οι πόρτες ήταν κλειστές. Από την πλευρά του ο Εσταυρωμένος με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Εσταυρωμένος λειτουργεί με εθελοντές και ως εκ τούτου δεν έχει τη δυνατότητα της 24ωρης λειτουργίας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται χαρακτηριστικά «στις 22/09 το πρωί, δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση σχετικά με το πρόγραμμα λειτουργίας των τραπεζών ιματισμού του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και της Ενορίας του Αγίου Τρύφωνος (Νεαπόλεως).

Κάποιος ακροατής ή ακροάτρια ενός γνωστού τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, κατέθεσε ένα  παράπονο. Όπως είπε, επισκέφθηκε έναν διαφημιζόμενο χώρο της Εκκλησίας για να παραλάβει ρούχα κ.α. αλλά τον βρήκε κλειστό. Πρέπει να καταλάβουν οι δοκιμαζόμενοι αδελφοί μας πως κάνουμε τα πάντα για να έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν όσες οικογένειες έχουν ανάγκη.

Αγαπητοί μας, όλοι εμείς που ασχολούμαστε και με το θέμα της στήριξης των αναξιοπαθούντων αδελφών μας, είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να προσφέρουμε διακονία όλες τις ώρες τις μέρες και της νύκτας.

Για να λυθεί, λοιπόν, οποιαδήποτε παρεξήγηση, επιθυμούμε να ανακοινώσουμε στην αγάπη σας -για μια ακόμη φορά- τους χώρους όπου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” έχει προσφέρει και εκθέσει μεγάλες ποσότητες αναγκαίων ειδών.

ΧΩΡΟΙ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΝΟΜΗΣ  ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΊΣ κ.α.

  1. Στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β)

της Ι.Μ.Δημητριάδος, Παράρτημα του Σ.Σ.Κ.Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”,

Θουκυδίδου 10,

έναντι ΙΚΑ και Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής,

από 10:00 π. μ. – 12:30 μ.μ.

  1. Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος, στην Νεάπολη

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

7:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ.

Τα είδη που διανέμονται δωρεάν είναι τα εξής:

Παπλώματα και κουβέρτες

σεντόνια και μαξιλαροθήκες

πετσέτες, υποδήματα και ενδύματα

σαμπουάν, σκόνη πλυσίματος και σαμπουάν

σφουγγαρίστρες κ.α».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.