“Κραυγή” νεφροπαθών για ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου

Επιστολή του Συλλόγου στον Πρωθυπουργό και τον Υπ. Υγείας

Έντονα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας, με μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Βόλου, τις οποίες μάλιστα επισημαίνουν στον Πρωθυπουργό και στον Υπ. Υγείας μέσω επιστολής που απέστειλε ο Σύλλογος Νεφροπαθών. Μεταξύ άλλων ζητούν την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.
Μέχρι τον Πρωθυπουργό φτάνει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία και αποστέλλοντάς του επιστολή, στην οποία μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ειδικότερα, σημειώνει ότι ο Σύλλογος αριθμεί 270 μέλη εκ των οποίων, 105 κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Βόλου, οι 90 ασθενείς κάνουν αιμοκαθάρσεις σε ιδιωτικές κλινικές, 50 είναι μεταμοσχευμένοι, 20 κάνουν πλύσεις περιτοναϊκής κάθαρσης.
Αναφορικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ο Σύλλογος ζητά εδώ και πάρα πολύ καιρό έναν επιμελητή ιατρό και έναν επικουρικό ιατρό. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σήμερα στελεχώνεται από δύο επιμελητές ιατρούς, έναν επικουρικό και μία γενική ιατρό που τελεί και χρέη γραμματειακής υποστήριξης, για την εξυπηρέτηση όλων των αιμοκαθαρόμενων, μεταμοσχευμένων και τους χρόνιους πάσχοντες. Γίνεται αντιληπτό, σύμφωνα με τον Σύλλογο, από την περιγραφείσα κατάσταση η σοβαρότητα του ζητήματος.
Επίσης, ο Σύλλογος ζητά την άμεση πρόσληψη μόνιμων Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. “Καθημερινά υπάρχουν διαμαρτυρίες ασθενών, νεφροπαθών και μη που επισκέπτονται και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας, για την έλλειψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού (π.χ. μεγάλη αναμονή χειρουργείων, ελλείψεις στο ουρολογικό, Α’, Β’ παθολογική και παιδιατρική, ορθοπεδική, Μ.Ε.Θ. δηλαδή σε όλες σχεδόν τις κλινικές). Τέλος, έχουμε ενημερωθεί για τον επικείμενο τερματισμό των συμβάσεων νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, σε λίγους μήνες και τότε θα αντιμετωπίζουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα”, υποστηρίζει στην επιστολή του ο Σύλλογος.
Φυσικά, η διοίκηση του Συλλόγου δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τους εναπομείναντες ιατρούς, Διευθυντές, επιμελητές, επικουρικούς και ειδικευόμενους και νοσηλευτικό προσωπικό, που καθημερινά, όπως σημειώνει, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προς εξυπηρέτηση όλων των ασθενών.
“Μην ξεχνάτε κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ Υγείας , ο Νομός Μαγνησίας αποτελεί πόλο έλξης τουριστών όλο το χρόνο και αντιλαμβάνεστε την αυξημένη επισκεψιμότητα στο Νοσοκομείο μας. Συν τους χρόνιους πάσχοντες και τα έκτακτα που κάνουν αναγκαία την επίλυση των ζητημάτων μας”, καταλήγει η επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών.
Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος μέσω των κυβερνητικών βουλευτών, όπως τονίζει στην επιστολή του, έχει θέσει τα ζητήματα του Συλλόγου στους αρμόδιους Υπουργούς και προσκαλεί τον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί από κοντά το Νοσοκομείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.