“Να βρεθεί λύση μεταξύ καταστηματαρχών και κατοίκων στα Παλαιά”

Τόνισε ο Στ. Στεφάνου πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης

Να βρεθεί λύση μεταξύ καταστηματαρχών και κατοίκων στη συνοικία Παλαιών, γιατί ούτε μα μαγαζιά μπορούν να κλείσουν, ούτε οι κάτοικοι να ενοχλούνται μόνιμα το καλοκαίρι, ζήτησε ο Στέφανος Στεφάνου πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης.

Ο πρόεδρος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι καμία φορά μετράει ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα προβλήματα. «Αν είσαι επιθετικός και αν από την αρχή δεν ελιχθείς με ωραίο τρόπο να βρεις λύσεις, μετά έρχεται ο εγωισμός και δεν υπάρχει λύση. Οι πληροφορίες μου λένε ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να έχουν μια επαφή, όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι καταστηματάρχες», τόνισε ο κ. Στεφάνου.
Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών πρόσθεσε ότι αν κάποια μαγαζιά δεν συμφωνούν ή δεν «κάθονται καλά» θα βρουν αντιμέτωπους και τους υπόλοιπους μαγαζάτορες, στην πλειοψηφία των οποίων θέλουν να μην έχουν προβλήματα με τους γείτονες.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι ήρθε σε επαφή με επαγγελματίες, που θέλουν λύση και όχι να έρθουν σε αντιπαράθεση που θα δημιουργήσει τριβές ή ενδεχομένως μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ ήδη έχουν χαμηλώσει τη μουσική, προσέχουν τα ωράρια. Ο πρόεδρος του Συλλόγου εκτίμησε ότι έχουν ηρεμήσει τα πράγματα κατά κάποιο τρόπο, θα έχουν επαφές και θα βρεθεί λύση, που δεν θα αφορά μόνο το φετινό καλοκαίρι, αλλά και γενικά.

Παραμένουν τα προβλήματα
Ο ίδιος ανέφερε ότι από την άλλη υπάρχουν τα προβλήματα του κλάδου που δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως η ενίσχυση των επιχειρήσεων για το κόστος του ρεύματος, καθώς η κυβέρνηση δεν έδωσε λύση στις ρήτρες αναπροσαρμογής, που κυμαίνεται από 2000 ως και 20.000 € για μεγάλα καφέ στην περιοχή μας. Ακόμη είπε ότι είναι ανάγκη να γίνει διακανομισμός για τα κορωνοχρέη, καθώς οι οφειλές αυτές είναι στον αέρα, έχουν πολλαπλασιαστεί και κανένας δεν κάνει μια πάγια ρύθμιση.
Αναφερόμενος στις εταιρίες είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων που πλέον είναι τρεις και ζητούν αυθαίρετα ότι ποσό θέλουν από τον κάθε επαγγελματία απειλώντας να προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ο Σ τ. Στεφάνου τόνισε ότι ο Σύλλογος έχει έρθει σε συνεννόηση μέσω των κεντρικών γραφείων και ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας εστίασης έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο για να βρεθούν λύσεις.

Χάλια η τουριστική κίνηση
Τέλος, αναφορικά με την τουριστική κίνηση, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών ανέφερε ότι τα καθημερινές η κίνηση είναι πολύ χάλια και κάποια Σαββατοκύριακα, καιρού θέλοντος, η κατάσταση είναι καλύτερη, κυρίως σε παραθαλάσσια μέρη και από κατοίκους της Μαγνησίας.
Όπως είπε, υπάρχει αισιοδοξία ότι η κίνηση θα ανέβει μετά τις 10-15 Ιουλίου, για κάποια δωμάτια που έχουν κλειστεί και εξέφρασε την ελπίδα να σωθεί η κατάσταση για το υπόλοιπο της σεζόν που είναι περίπου 40 ημέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.