«Προκαλούμε τον πρώτο πολίτη να παραστεί στη διαμαρτυρία μας»

Επιστολή της Ιφιγένειας Ηλιοπούλου, μέλους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου

Στην «αντεπίθεση» έχουν περάσει τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης των σκουπιδιών. Αυτή τη φορά το μέλος της Επιτροπής κ. Ιφιγένεια Ηλιοπούλου με επιστολή της προκαλεί τον Α. Μπέο να παραστεί στη σημερινή διαμαρτυρία τους στον πλατεία Αγ. Νικολάου, ενώ χαρακτηρίζει επαίσχυντη την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, που εκδόθηκε προ ημερών.

Ειδικότερα, η επιστολή της κ. Ιφιγένειας Ηλιοπούλου είναι η εξής:

«Η επαίσχυντη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βόλου μου έφερε στο νου τα σοφά λόγια των δύο μεγάλων ανδρών, Πλάτωνα («Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους») και Ελύτη (Ήρθαν ντυμένοι φίλοι, αμέτρητες φορές οι εχθροί μας»).
Συγκεκριμένα, η αναφορά της εν λόγω ανακοίνωσης σε «Λημνιούς και Ιφιγένεια» (ευτυχώς δεν γνωρίζει την Εν Αυλίδι και την Εν Ταύροις) φανερώνει την απεγνωσμένη προσπάθεια στοχοποίησης συγκεκριμένων ατόμων χρησιμοποιώντας το ευτελές και έωλο επιχείρημα ότι με ιδιοτέλεια και για εξυπηρέτηση προσωπικών μικροσυμφερόντων υποκινούν το κίνημα. Είναι φανερό ότι το κίνητρο που υποκρύπτει μια τέτοια απειλητική ανακοίνωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι να υποβιβάσει ένα κίνημα με συνεχώς αυξανόμενη δυναμική, εφόσον εκτιμά ότι θα αποτελέσει την πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευσή του, που δεν θα του επιτρέπει να αυθαιρετεί χωρίς να λογοδοτεί στους πολίτες.
Ακόμα, να ενημερώσουμε τη δημοτική αρχή ότι αντίθετα με τις …καύσεις της υπέρβαρης δημοτικής αρχής, η επιτροπή είναι fit, αντιμετωπίζει τις καύσεις της (όλων των ειδών) με υγιείς τρόπους και η μόνη καύση που την αναστατώνει είναι αυτή των σκουπιδιών στην οποία κατάφωρα αντιτάσσεται.
Προκαλούμε τον πρώτο πολίτη του Βόλου να τιμήσει την έστω και υποκριτική του στάση και δήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών και να παραστεί σήμερα Πέμπτη στον Αγ. Νικόλαο στις 8μμ μαζί με τους πολίτες για να διαμαρτυρηθούμε κατά της καύσης σκουπιδιών. Και περιμένουμε να πραγματοποιήσει τη δήλωσή του σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου πλήθος πολιτών παρέστη για διαμαρτυρία, ότι θα αποκλείσει την ΑΓΕΤ-Lafarge και θα κατεβάσει λεωφορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος!

Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι»
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.
Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε
παρά μόνο σίδερο και φωτιά.
Στ’ ανοιχτά που καρτέραγαν δάχτυλα
μόνο όπλα και σίδερο και φωτιά.
Μόνο όπλα και σίδερο και φωτιά
Οδυσσέας Ελύτης – ‘Αξιον Εστί – Ψαλμός Z»