Ραντεβού για καρδιολόγο… Ούτε λόγος!

Από το Νοσοκομείο φέρεται να παραπέμφθηκε στο ΙΚΑ κι από κει ... στην ιδιωτική υγεία

Έξαλλος επικοινώνησε χθες ένας συμπολίτης με τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και το magnesianews.gr προκειμένου να καταγγείλει την απίστευτη κατάσταση που έζησε, στην προσπάθειά του να εξεταστεί από καρδιολόγο!
Όπως μετέφερε ο συμπολίτης, ο οποίος έχει καρδιακό πρόβλημα, επικοινώνησε αρχικά με το Νοσοκομείο Βόλου για να κλείσει ραντεβού με τα εξωτερικά ιατρεία. Τον ενημέρωσαν όμως πως δεν λειτουργούν τα εξωτερικά και τον παρέπεμψαν στο ΙΚΑ. Η αναζήτηση καρδιολόγου συνεχίστηκε και το τηλεφώνημα στο ΙΚΑ, ήταν αυτό που ξεχείλισε τη σταγόνα. Ενημερώθηκε, όπως ο ίδιος μετέφερε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ότι ραντεβού για Ιούλιο και Αύγουστο δεν υπάρχει. Μάλιστα, όταν εκείνος ρώτησε τι θα κάνει μέχρι να βρεθεί ραντεβού από Σεπτέμβρη, μιας και πρέπει να εξεταστεί η απάντηση που έλαβε ήταν “ιδιωτική υγεία κύριε'”.
“Δεν είναι δυνατόν να έχουμε δουλέψει 40 χρόνια, να έχουμε πληρώσει εισφορές και να μην μπορούμε να εξεταστούμε. Λόγω κορωνοϊού δεν λειτουργούσαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου, όμως τώρα ποιο είναι το πρόβλημα;”, έλεγε ο συμπολίτης.
Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Βόλου και τόσο η Διοίκηση όσο και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας διαβεβαίωσαν πως τα εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν και δέχονται ασθενείς. Από τη Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου τονίστηκε πως θα διερευνηθεί το θέμα, ενώ κάλεσε τους πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, να προσέρχονται στο ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης και να καταθέτουν γραπτά το παράπονό τους, προκειμένου να μπορεί αυτό να διερευνηθεί.
Πάντως και από τις δυο πλευρές τονίστηκε πως η περίοδος που τα εξωτερικά ιατρεία δεν λειτουργούσαν λόγω της πανδημίας τελείωσε. Πλέον όλα λειτουργούν και ο πολίτης μπορεί να προσέρχεται τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, ενώ δεν υπήρξε καμία επίσημη απόφαση τυχόν αναστολής λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων.
Δ. Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.