ΔΕΠΑ

Ρουσφέτια ποδοσφαιρικών παραγόντων φέρεται να εξυπηρετεί μεταξύ άλλων μέσω των δίμηνων προγραμμάτων απασχόλησης στις υπηρεσίες του ο Δήμος Βόλου. Τα ονόματα που έχουν εμφανιστεί στις αποφάσεις που αναρτώνται στη «Διαύγεια» πραγματικά βγάζουν μάτια, τόσο για την πρόκληση να απασχολούνται άτομα που φέρονται να έχουν και άλλη παράλληλη απασχόληση και στερούν το μεροκάματο από ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό, όσο και για το ότι αυτά συνδέονται στενά με πολιτικά πρόσωπα και αθλητικά σωματεία.

Μετά την αποκάλυψη της «Μαγνησίας», για την προκλητική απασχόληση του στενού φίλου του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και τεχνικού διευθυντή στον ΝΠΣ Βόλος Άκη Πέτρου στην υπηρεσία καθαριότητας πέρυσι το καλοκαίρι, ακόμη ένα πρόσωπο από την ίδια ομάδα, ο γενικός αρχηγός Πέτρος Τσιτσιμπής απασχολείται αυτή την περίοδο στην ίδια υπηρεσία για αντίστοιχο χρονικό διάστημα ως εργάτης καθαριότητας ΥΕ, όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμόν 36146/24-4-2018. Κάθε καλόπιστος πολίτης βεβαίως θα μπορούσε να παραβλέψει αυτές τις επιλογές, αν ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος δεν ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές αυτής της ομάδας, την οποία υπερασπίζεται συχνά σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως και την αναγκαιότητα να υπάρξει μία και μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα στον Βόλο.

Στις δίμηνες συμβάσεις της καθαριότητας συμπεριλαμβάνονται και άλλες προσλήψεις φίλων και υποστηρικτών του κ. Μπέου αλλά και συνεργατών των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, αποκλείοντας μ’ αυτόν τον τρόπο άνεργους συμπολίτες οι οποίοι δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη».

Ι. Αποστολάκης: «Υπάρχουν ζητήματα ηθικής και αξιοκρατίας»

Μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 για τα παραπάνω περιστατικά που έχει αναδείξει η «Μαγνησία», ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης τόνισε πως δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στη Δημοτική Αρχή για ζητήματα ηθικής και αξιοκρατίας αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής συγκεκριμένων προσώπων που απασχολούνται με δίμηνες συμβάσεις στην υπηρεσία καθαριότητας, θέτοντας ταυτόχρονα ερωτήματα για το αν πράγματι πρόσφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως «επειδή έχουμε δει πάρα πολλά περιστατικά στο παρελθόν με τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή γενικοί αρχηγοί ποδοσφαιρικών ομάδων και άλλοι άνθρωποι σε διάφορα πόστα σε μία ΠΑΕ να είναι και διμηνίτες στην καθαριότητα…εδώ γελάει ο κόσμος…μην πούμε ονόματα καταλαβαίνετε σε ποιους αναφερόμαστε. Επειδή είναι εκτός ΑΣΕΠ και σε ζητήματα ηθικής και αξιοκρατίας δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στη Δημοτική Αρχή προφανώς και δεν ψηφίζουμε. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μάλιστα άφησε αιχμές για το αν πράγματι οι προσληφθέντες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, ζήτημα για το οποίο θα γίνει περαιτέρω έρευνα.
«Αυτή η δημοτική αρχή αναδείχθηκε στην εξουσία και διοικεί την πόλη με σημαία την κάθαρση για να φύγει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» και έχει κάνει έκτροπα» τόνισε ο κ. Αποστολάκης και κάλεσε την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει ποιους στηρίζει και από ποιους στηρίζεται αυτό το «μαύρο πέπλο» που έχει απλωθεί στην πόλη. Ξεκαθάρισε επίσης ότι ως παράταξη είναι υπέρ των σταθερών θέσεων εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι με την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με 78 άτομα μέσω το πρόσφατου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, οι εξυπηρετήσεις που κάνει η Δημοτική Αρχή με τα δίμηνα θα λιγοστέψουν.