Βακουφτσή στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θα πολεμήσω για το δημογραφικό, την υγεία, την κατάργηση των ανισοτήτων»

Θέμα πολιτικής αλλά και παιδείας η αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας

Εκδήλωση για την έμφυλη βία και τις ανισότητες διοργανώνει σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας στις 19:30 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας έχοντας άρωμα γυναίκας, καθώς θα μιλήσουν οι υποψήφιες Ευρωβουλευτές κ.κ. Χριστίνα Αλίρη, Μαριζέτα Αντωνοπούλου, Σούλα Βακουφτσή και Όλγα Μαρκογιαννάκη. Επίσης θα τοποθετηθούν η Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ Έφη Μπέκου και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.

 

Λίγες ώρες πριν την εκδήλωση το Ράδιο ΕΝΑ και ο Δημήτρης Καρεκλίδης φιλοξένησαν την υποψήφια Ευρωβουλευτή κ. Σούλα Βακουφτσή μιλώντας για το θέμα της εκδήλωσης αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια, όπως και για τους στόχους της εάν εκλεγεί στην Ευρωβουλή.

Σε ότι αφορά την έμφυλη βία, η κ. Βακουφτσή επεσήμανε πως είναι ένα θέμα που αφορά όλους, γυναίκες και άντρες και υπογράμμισε την έλλειψη πρόληψης αυτών των φαινομένων και περιστατικών βίας. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα, να γίνουν δομές για να προστατευτούν οι γυναίκες- θύματα της βίας και τα παιδιά τους.

Αναφέρθηκε δε και στην πρόσφατη δολοφονία της 28ης έξω από Αστυνομικό Τμήμα υπογραμμίζοντας ότι οι συμπεριφορές των αστυνομικών προέρχονται από το πρωτόκολλο, με εντολές άνωθεν του Διευθυντή, του αρχηγού, του Υπουργού.

«Έχουμε μάθει ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη όλα τα μετακυλούν στους υπαλλήλους. Δεν είναι υπεύθυνοι οι Υπουργοί ούτε η κυβέρνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Βακουφτσή.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε όμως και στις πηγές της έμφυλης βίας υποστηρίζοντας ότι αυτές είναι πολλές με κυριότερο όμως το οικονομικό ζήτημα αλλά και την παιδεία, πολιτικά ζητήματα και τα δυο.

«Όταν δεν υπάρχει οικονομική άνεση και δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, αρχίζει η γκρίνια και η βία μεταξύ τους και στα παιδιά. Μετά είναι το θέμα της παιδείας . Το θέμα είναι πολιτικό. Θα μπορούσε να υπάρχει μία καλύτερη οικονομική άνεση, γιατί τους μισθούς τους έχουν καθηλωμένους ασχέτως εάν λένε ότι δίνουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, έρχεται η μη οικονομική άνεση στο σπίτι κι όλα αυτά φέρνουν προστριβές στο σπίτι κι έχουν ως αποτέλεσμα τη βία», τόνισε η ίδια.

Ένα παιδί θέλει στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του

Εκπροσωπώντας χρόνια τώρα τους τρίτεκνους στη Μαγνησία αλλά και ως Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικογενειών με Τρία τέκνα γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα μιας πολυμελούς οικογένειας και της στήριξης που χρειάζεται από το κράτος. Η κ. Βακουφτσή σχολίασε την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης για αύξηση των επιδομάτων μητρότητας και επεσήμανε χαρακτηριστικά « τα 500 ευρώ φτάνουν όταν το παιδικό γάλα κάνει 20ευρώ; Εάν δεν δοθούν μέτρα στήριξης, που σημαίνει το παιδί να πάει σε βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς να λένε ότι δεν καλύπτεται από το voucher, να μην δίνουμε τα λεφτά μας στα φροντιστήρια, να υπάρχουν εστίες και λέσχες για το φαγητό όταν σπουδάσουν, δουλειά για τους γονείς, στέγαση για το νέο ζευγάρι και για τους φοιτητές, το πρόβλημα δεν λύνεται. Το επίδομα δεν φτάνει».

Πρέπει η κοινωνία να μάθει

Σε ότι αφορά στο θέμα των υποκλοπών και την παρακολούθηση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, η κ. Βακουφτσή τόνισε πως ο λόγος κατάθεσης της σχετικής αίτησης ήταν για να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους παρακολούθησής τους κι έπειτα η ενημέρωση του ελληνικού λαού.

«Πιστεύω ότι θα μάθουμε τι έχει γίνει. Αυτά που λέει η ΝΔ για θέματα εθνικής ασφάλειας δεν ισχύουν, η παρακολούθηση έγινε προεκλογικά στις εσωκομματικές μας εκλογές και όταν ολοκληρώθηκαν,  σταμάτησε η παρακολούθηση. Πολλές φορές πυρολυθήκαμε από τα ΜΜΕ γι’ αυτό το θέμα. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει η κοινωνία, να δοθεί η απάντηση», επεσήμανε η κ. Βακουφτσή.

Φυσικά η ίδια αναφέρθηκε και στους στόχους της εάν εκλεγεί στην Ευρωβουλή υπογραμμίζοντας ότι θα πολεμήσει για το δημογραφικό, την υγεία και την εξάλειψη των ανισοτήτων.

«Ασχολούμαι με τα κοινωνικά θέματα κι αυτό για το οποίο  θα πολεμήσω και ζητάω τη στήριξη των συμπολιτών και όλων των Ελλήνων είναι για με το δημογραφικό, την υγεία και το θέμα των ανισοτήτων μεταξύ των οικογενειών, να υπάρξουν καλύτερες κοινωνικές παροχές για όλους». Κατέληξε.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.