Σάλος με τη δήλωση Μαραβέγια για τις…αδιάφορες νοσηλεύτριες και τα καζανάκια που στάζουν στο νοσοκομείο Βόλου

PHOTO: INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διάβασε στη Βουλή μήνυμα συμπολίτισσας που χαρακτηρίζει "μαρτύριο" τη νοσηλεία της στην Παθολογική Κλινική

Σάλο έχει προκαλέσει το μήνυμα Βολιώτισσας που μετέφερε στο πλαίσιο συζήτησης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Περιγράφοντας την εμπειρία συμπολίτισσας που απέστειλε το σχετικό μήνυμα στον Βουλευτή για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και εν προκειμένω σε αυτό το Βόλου, αφού χαρακτηρίζει “πανάξιους” τους γιατρούς στις παθολογικές κλινικές και κλινικές covid για τη δουλειά που κάνουν και την επιστημονική τους επάρκεια, επιτίθεται στις νοσηλεύτριες χαρακτηρίζοντας τις περισσότερες εξ αυτών που δουλεύουν στο “Αχιλλοπούλειο” ως αδιάφορες, ζητώντας μάλιστα την άμεση εφαρμογή συστήματος αξιολόγησής τους από τους ασθενείς! Στο μήνυμά της η Βολιώτισσα περιγράφει την κτιριακή κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου, όπου υπάρχουν σημαντικές φθορές, ενώ χαρακτηρίζει το πέρασμά της από την Παθολογική Κλινική όπου και νοσηλεύθηκε για ένα διάστημα ως “μαρτύριο”. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στο μήνυμά της προς τον κ. Μαραβέγια η συμπολίτισσα:

Κώστα καλησπέρα, όπως σου είπα και όταν νοσηλεύτηκα με κορωνοϊό, η ομάδα που νοσηλεύει τους ασθενείς covid στην εντατική είναι μοναδική. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατρούς και νοσηλευτές, μέχρι και τον τελευταίο. Οι γιατροί των παθολογικών κλινικών Μάνδρος, Ποτολίδης, Μεϊκόπουλος, Καραμέτος και κάποιοι που δεν θυμάμαι ονόματα, είναι πανάξιοι, δεν έχω παράπονο. Ακόμη και τώρα με βοηθάνε για ότι χρειαστώ. Όμως πρέπει να δοθεί προσοχή στη νοσηλεία. Κάποιες νοσηλεύτριες προσπαθούν, οι περισσότερες όμως αδιάφορες. Τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι να καλέσεις αν έχεις ανάγκη. Βάζεις τις φωνές ή βαράς με ότι βρεις το μεταλλικό κάγκελο του κρεβατιού και ελπίζεις να σε ακούσουν. Μπορεί να περάσουν και τρεις ώρες και να μην έρθει κανείς. Δεν υπάρχουν σεντόνια. Εμένα την τελευταία φορά μου έστειλαν από το σπίτι. Τα κρεβάτια άθλια, τα μπάνια κατεστραμμένα, λείπουν σπιράλ από τα ντους, τρέχουν καζανάκια ασταμάτητα, τρέχουν νερά από το ταβάνι. Ειλικρινά το πέρασμα από την παθολογική κλινική ήτανε ένα μαρτύριο. Εμεινα δώδεκα μέρες μετά την εντατική και δύο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Υπέγραψα και πήρα το ασθενοφόρο και έφυγα νωρίτερα. Ξέχασαν να μου κάνουν νοσηλεία.
Με είχαν προγραμματίσει για υπέρηχο καρδιάς και δεν ήρθαν να μου κάνουν ποτέ. Με πήγαν φιλοξενία στην Ουρολογική για να μην είμαι με μικρόβια και να είμαι μόνη μου και μου έφεραν άλλους τρεις μαζί με τους συνοδούς τους. Σώστε το νοσοκομείο μας.

Σχολιάζοντας το μήνυμα της Βολιώτισσας ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι όσοι γνωρίζουν από Ιατρική, μπορούν να διακρίνουν αν η κακή νοσηλευτική υπηρεσία μπορεί να παίξει ρόλο ακόμη και στην επιβίωση που ισχυρίστηκε ο κ. Γιαννακός (πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ). Γιατί αν κάνεις ώρες ατέλειωτες όπως ισχυρίζεται μια ασθενής…δεν ξέρεις αν αυτός ο ασθενής συνεχίζει να έχει το οξυγόνο στη μύτη του ή είναι χωρίς και αυτό παίζει ρόλο και στην επιβίωσή του. Η για τα ταβάνια και τα καζανάκια που τρέχουν που έλεγε η συμπολίτισσα, φταίνε μήπως οι υπουργοί. Τα νοσοκομεία έχουνε υπηρεσίες, έχουνε στο φινάλε και διοικήσεις. Αρα αυτό που όλοι γνωρίζουμε αλλά σπάνια ομολογούμε είναι ότι λείπει η αξιολόγηση και πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι ακόμη και ερωτηματολόγια θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για να αξιολογηθούν οι υπηρεσίες, πρωτίστως από τους ίδιους τους χρήστες των υπηρεσιών, δηλαδή τους ασθενείς.

Τριανταφυλλίδης: Δεν έχουν ευθύνες οι διοικητές που τοποθετήσατε για τα καζανάκια;

Ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε ως απαράδεκτη και ανήθικη την παρέμβαση Μαραβέγια, «εν είδει καρφώματος των εργαζομένων». Απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, ο Αλ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε: «Εσείς δεν ήσασταν που χειροκροτούσατε από τα μπαλκόνια τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές; Τόσα ψέματα! Παράγετε περισσότερη απάτη από αυτή που μπορεί να καταναλώσει ο ελληνικός λαός, Δηλαδή, σε αυτό που περιγράψατε, ο διοικητής του νοσοκομείου που τρέχουν ταβάνια και καζανάκια, δεν έχει καμία ευθύνη; Λέω για τους διοικητές που τους τοποθετήσατε μόλις εκλεγήκατε, για τα δικά σας γαλάζια παιδιά. Το δικό σας γαλάζιο παιδί, εκεί δεν έχει καμία ευθύνη;».

Οργισμένη αντίδραση Λαμπρούλη
Η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ προκάλεσε την αντίδραση του Βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γιάννη Λαμπρούλη, ενός από τους πρώτους βουλευτές που ζήτησαν να τους δοθεί η δυνατότητα να υπηρετήσουν με την ιατρική τους ιδιότητα στο ΕΣΥ στην πανδημία.

Όπως είπε «θεωρώ απαράδεκτο, προκλητικό, απέναντι σ’ αυτούς τους χιλιάδες υγειονομικούς που δώσανε και τον εαυτό τους, και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους όλων των βαθμίδων οι υγειονομικοί, τα όσα ειπώθηκαν με τον κύριο Μαραβέγια, προσπαθώντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία να τα «φορτώσει »στους εργαζόμενους» Τόνισε πως «με μεθοδικότητα προσπαθήσατε να βγάλετε, «να ξεπλύνετε» την πολιτική της κυβέρνησης σας, όπως και όλων των κυβερνήσεων που έφτασαν σε αυτά τα χάλια τα νοσοκομεία, προσπαθώντας να φορτώσετε την ευθύνη στους ίδιους τους εργαζόμενους! Θα πρέπει να ντρέπεστε και μόνο! Ντροπή και μόνο ντροπή!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.