Σχεδόν 1000 οικονομολόγοι και λογιστές στη Μαγνησία

Εγκαίνια γραφείου στο Βόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας

Σχεδόν 1000 είναι οι οικονομολόγοι και οι λογιστές -φοροτεχνικοί στο Ν. Μαγνησίας καθιστώντας ολοένα και πιο έντονη την ανάγκη ύπαρξης γραφείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην πόλη του Βόλου. Σήμερα, ένα σχέδιο χρόνων υλοποιήθηκε και ο Βόλος απέκτησε γραφείο του Οικονομικού Επιμελητήριου, το οποίο στεγάζεται σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στην οδό Δημητριάδος.

Διπλή ήταν η ανάγκη ύπαρξης γραφείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο Βόλο, για να εξυπηρετεί τη Μαγνησία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Κόλλια. Αφενός η παρουσία πολλών μελών, οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών στο Βόλο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και η προσέλκυση νέων μελών οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εξέλιξη του επαγγέλματος.
Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, στο γραφείο του Βόλου θα βρίσκεται μία ή δυο φορές την εβδομάδα υπάλληλος, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα μέλη του Επιμελητηρίου στη Μαγνησία.
Μέχρι σήμερα, οι Βολιώτες οικονομολόγοι έπρεπε να απευθυνθούν στη Λάρισα, στην έδρα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας ή στο κεντρικό Επιμελητήριο στην Αθήνα. Ο κ. Κόλλιας τόνισε πως “Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από το γραφείο της Λάρισας θα δίνονται πλέον και στο Βόλο”, ενώ για τις αιτίες καθυστέρησης ύπαρξης γραφείου στο Βόλο ο πρόεδρος ανέφερε πως ” Οι προσπάθειες έχουν γίνει εδώ και χρόνια, αλλά δεν ευοδώθηκε γιατί θέλαμε ένα χώρο χωρίς κόστος, ούτε για το Επιμελητήριο, ούτε για τους πολίτες. Είδαμε με την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και τις Κτηματικές Υπηρεσίες ποια ακίνητα ανήκουν στο δημόσιο, ώστε να μπορέσουμε να στεγαστούμε. Στην έρευνα που κάναμε και τις άκαρπες προσπάθειες, καταλήξαμε στο Επιμελητήριο του Βόλου, το οποίο και ευχαριστούμε για την αίθουσα που μας παραχώρησε”.
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μιλώντας για τον ρόλο και τη θέση του οικονομολόγου την παρούσα στιγμή τόνισε πως “Το επάγγελμα του λογιστή -φοροτεχνικού μεταλλάσσεται, εξελίσσεται και οι επαγγελματίες θα πρέπει να ακολουθήσουν την πορεία αυτή. Είμαστε μπροστά σε καινούργιες προκλήσεις, που λέγονται ηλεκτρονικά βιβλία, διασύνδεση όλων των μητρώων και διευκόλυνση της δουλειάς του φοροτεχνικού. Το επάγγελμα εξελίσσεται και οι επαγγελματίες του χώρου καλό είναι να είναι κοντά και να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να μην τρέχουν πίσω από αυτές. Ο οικονομολόγος και ευρύτερα ο ρόλος του, είναι πολύ σημαντικός με δεδομένο ότι υπάρχουν προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας, που έχουν να κάνουν με προσέλκυση επενδύσεων, με νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα τρέξει το επόμενο διάστημα”.

Έως και 1000 οικονομολόγοι στη Μαγνησία
Η δημιουργία του γραφείου στο Βόλου έγινε στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον κ. Ηλία Κοτσιμογεώργος πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, γιατί υπάρχουν πολλά μέλη στη Μαγνησία κι έπρεπε το Επιμελητήριο να έρθει κοντά τους. Μάλιστα αν στηριχθεί έμπρακτα το γραφείο του Βόλου, τότε παρόμοια γραφεία θα δημιουργηθούν και σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.
Αναφορικά με τον αριθμό των οικονομολόγων και λογιστών σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Κοτσιμπογεώργος τόνισε πως στη Μαγνησία υπάρχουν 800-100 μέλη, στη Θεσσαλία ο αριθμός αυτός αγγίζει τις 5.500, ενώ 110.000 υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Από τούς ένα ποσοστό 60% είναι ενεργό, ενώ στο υπόλοιπο 40% εντάσσονται οι συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κι ένα μικρό ποσοστό ανέργων.
Μιλώντας για το θέμα της ανεργίας στο επάγγελμα του οικονομολόγου, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας σημείωσε πως υπάρχει ένα ποσοστό ανεργίας στα καινούργια μέλη, καθώς βρίσκονται στην αρχή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, όμως αυτό είναι μικρό, γιατί , όπως τόνισε, στην σημερινή κοινωνία ένας οικονομολόγος βρίσκει πολύ εύκολα δουλειά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.