Σχεδόν 3,7 εκατομμύρια ευρώ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το υπουργείο Παιδείας για υποδομές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ (4.695.786,24 ευρώ) θα διατεθεί, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με στόχο τη συντήρηση και την αναβάθμιση των υποδομών τους την περίοδο 2025–2026.

Οι παρεμβάσεις, οι οποίες εντάχθηκαν στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ (ΕΠΑ 2021–2025) θα ενισχύουν τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την τεχνική υποστήριξη των ΑΕΙ σε κρίσιμους τομείς, καλύπτοντας τόσο τις φοιτητικές ανάγκες όσο και τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες.

Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα λάβει 3.695.786,24 ευρώ.

Η πράξη περιλαμβάνει εκτεταμένες τεχνικές επεμβάσεις για τη συντήρηση και επισκευή οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, καθώς και για την υποστήριξη και συντήρηση του εξοπλισμού του. Οι παρεμβάσεις καλύπτουν:

  • Κτηριακές επισκευές και επεμβάσεις σε φθορές,
  • Ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και μηχανολογικές βελτιώσεις,
  • Τεχνική υποστήριξη εξοπλισμού για διδακτικούς, εργαστηριακούς και διοικητικούς χώρους.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν σε εγκαταστάσεις του Ιδρύματος σε διάφορες πόλεις της Θεσσαλίας και στοχεύουν στη διατήρηση της καθημερινής λειτουργίας, την ασφάλεια του προσωπικού και των φοιτητών και την πρόληψη τεχνικών αστοχιών.

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Η ενίσχυση της ασφάλειας, της τεχνικής υποστήριξης και της λειτουργικότητας του ελληνικού δημοσίου Πανεπιστημίου, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας. Με τη διάθεση συνολικά 4,7 εκ.€ από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου μας (ΕΠΑ 2021–2025), στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, επενδύουμε ουσιαστικά στις υποδομές, στην ποιοτική καθημερινότητα των φοιτητών και στη στήριξη του ακαδημαϊκού και διοικητικού έργου. Οι παρεμβάσεις που ήδη προγραμματίζονται, θα βελτιώσουν αισθητά το περιβάλλον μάθησης και εργασίας, διασφαλίζοντας τη συνέχεια και την τεχνική αρτιότητα των Ιδρυμάτων. Ακούμε τις ανάγκες φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων, και στέλνουμε το μήνυμα ενίσχυσης των ΑΕΙ της περιφέρειας, ενδυναμώνοντας τον ρόλο τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στην ακαδημαϊκή αριστεία. Προχωράμε με σχέδιο, ταχύτητα και διαφάνεια, για να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο και αξιόπιστο δημόσιο Πανεπιστήμιο, αντάξιο των προσδοκιών της νέας γενιάς».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.