Σε χώρο του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη θα στεγάζεται η Ομάδα Διάσωσης

Παραχωρείται μετά από αίτημα για δέκα χρόνια, θα εγκατασταθεί υπερσύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΟΑΕΔ στο αίτημα της ΕΟΔ Μαγνησίας, για παραχώρηση χώρου. Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ο ΟΑΕΔ, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης υπό μορφή χρησιδανείου, στην ΕΟΔ Μαγνησίας, για χρονικό διάστημα 10 ετών, τεσσάρων χώρων συνολικής επιφανείας 142,71 τ.μ. και μιας αίθουσας συγκέντρωσης επιφανείας 127,17 τ.μ. του οικισμού εργατικών κατοικιών «ΒΟΛΟΣ VI», στην περιοχή Νεαπόλεως, στην οδό Σπετσών, για τη στέγασή της και τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών.
Στους χώρους που παραχωρούνται, θα στεγαστεί η ΕΟΔ Μαγνησίας, το Κέντρο Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το τμήμα κοινωνικής μέριμνας και ανθρωπιστικής αποστολής καθώς και το καινούργιο κι υπερσύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων που αναμένεται να λειτουργήσει το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι χώροι παραχωρούνται με τις εξής προϋποθέσεις : Η παραχώρηση να γίνει χωρίς αντάλλαγμα (δωρεάν), κατά χρήση και όχι κατά κυριότητα (η οποία θα παραμείνει στον ΟΑΕΔ) και θα ισχύει για χρονικό διάστημα 10 ετών, από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης χρησιδανείου.
Το Σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (Ε.Ο.Δ.) – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» να ευθύνεται για κάθε τροποποίηση, βλάβη καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή των ακινήτων, είτε προέρχεται από χρήση είτε όχι, όπως επίσης και για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας των καταστημάτων και αίθουσας συγκέντρωσης και οποιασδήποτε άδειας τυχόν απαιτηθεί για τη ασφαλή λειτουργία τους απαγορευμένης κάθε περαιτέρω τροποποίησης η παραχώρησής τους σε τρίτους, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη.
Επίσης καλείται να μεριμνήσει με δικές του δαπάνες για την αποκατάσταση των φθορών στα καταστήματα και την αίθουσα συγκέντρωσης και για όλο το χρονικό διάστημα, επιβαρύνεται με τις λειτουργικές δαπάνες των χρησιδανειζόμενων ακινήτων ήτοι Δ.Ε.Η. ύδρευση, θέρμανση κ.λπ., καθώς και με τις δαπάνες συντήρησης, καθαρισμού, καλλωπισμού, αποκατάστασης ζημιών και φθορών αυτών.

Τέλος, το Σωματείο πρέπει να έχει εγκαταστήσει στα ακίνητα που παραχωρούνται κατά χρήση, την στέγαση των υπηρεσιών του και του Πρότυπου Κέντρου (Εκπαίδευσης) Πρώτων Βοηθειών εντός διαστήματος ενός έτους από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης χρησιδανείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.