Σε Δικαστήριο ανηλίκων οι δράστες της κλοπής της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, δεν είπαν ωστόσο, που έκρυψαν τα χρήματα

Σε Δικαστήριο Ανηλίκων θα λογοδοτήσουν για την κλοπή από την «Κιβωτό του Κόσμου» οι τρεις ανήλικοι και φιλοξενούμενοι της δομής, οι οποίοι ξημερώματα της Δευτέρας παραβίασαν παράθυρο γραφείου της εγκατάστασης στο Διμήνι και έκλεψαν δύο χρηματοκιβώτια και δύο κουμπαράδες, με λεία αρκετών χιλιάδων Ευρώ. Οι δράστες δεν αποκάλυψαν ούτε και χθες που έκρυψαν τα χρήματα και τα κοσμήματα που βρήκαν στα χρηματοκιβώτια και στους κουμπαράδες.
Οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή και μετά την απολογία τους, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους (επειδή είναι ανήλικοι) και παραπέμπονται σε Δικαστήριο Ανηλίκων. Οι νεαροί – ο ένας από τους οποίους ενηλικιώνεται σε δύο μήνες – κατέθεσαν ότι δεν θυμούνται που έκρυψαν τα χρήματα…
Δράστης της κλοπής σε βαθμό κακουργήματος, είναι ένας 16χρονος που κατάγεται από την περιοχή της Δράμας, ένας 17χρονος και ένας 18χρονος (ενηλικιώνεται σε λίγους μήνες) Πομακικής καταγωγής από την Κομοτηνή, όλοι τους φιλοξενούμενοι στο παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμήνι.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δράστες παραβίασαν παράθυρο γραφείου του εθελοντικού οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου», όπου φιλοξενούνταν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό: Ένα μη πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό από 20.000 έως 30.000 €, δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους και δωροεπιταγές διάφορων καταστημάτων, ένα πλαστικό χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 €, δύο κουμπαράδες, που περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 150 €, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 € από κερματοδέκτη.
Σε κοντινή απόσταση από την εγκατάσταση της «Κιβωτού» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματοκιβώτια και οι κουμπαράδες χωρίς τα χρηματικά ποσά και τα τιμαλφή, οι δωροεπιταγές, ύψους 17.000 € οι οποίες αποδόθηκαν σε υπεύθυνη της δομής, καθώς και δύο κατσαβίδια.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία «εγκέφαλος» φέρεται να είναι ο 18χρονος, που σε λίγους μήνες ενηλικιώνεται και πρόκειται να φύγει από τη δομή, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι οι δράστες συνεννοήθηκαν να μην αποκαλύψουν, τόσο στην Αστυνομία, όσο και στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης το σημείο όπου έκρυψαν τα κλοπιμαία, με την ελπίδα ίσως… να ψάξουν αργότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.