Επιτυχής η άσκησης της Πυροσβεστικής στο γκαράζ Φιλελλήνων (φωτογραφίες)

Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα δεν άνοιξε η κλίμακα του οχήματος

Επιτυχής ήταν η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για φωτιά σε αυτοκίνητο στο υπόγειο του δημοτικού πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, στο οποίο ενεπλάκησαν εκτός από την Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμεναρχείο, η Δημοτική Αστυνομία και η Λέσχη Εδικών Δυνάμεων ως παρατηρητές.
Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά στο τρίτο υπόγειο, σε όχημα που είχε καύσιμο φυσικό αέριο και οι πυροσβέστες ήταν εφοδιασμένοι με θερμικές κάμερες και ανιχνευτές αερίου, ενώ φορώντας μάσκες οξυγόνου απεγκλώβισαν ένα άτομο από το υπόγειο και, λόγω της μεγάλης πυκνότητας του καπνού, ενώ έγινε απεγκλωβισμός και δεύτερου ατόμου από τον πέμπτο όροφο, λόγω πανικού.
Μάλιστα η άσκηση ήταν ρεαλιστική, καθώς η κλίμακα οχήματος δεν άνοιξε και τελικά οι πυροσβέστες ανέβηκαν από τη σκάλα του κτιρίου για να διασώσουν ένα άτομο από τον πέμπτο όροφο, ενώ είχε προηγηθεί η διάσωση ατόμου από το υπόγειο στο χώρο που ξέσπασε η φωτιά.


Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας πύραρχος Γιώργος Βλόντζος τόνισε ότι έγινε άσκηση στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων στο Δημοτικό πάρκιγκ της Φιλελλήνων.
Όπως είπε, την υπηρεσία ενδιαφέρει οι πυροσβέστες να γνωρίσουν το χώρο, ώστε σε πραγματικό συμβάν να μπορούν να προσανατολιστούν, να κινούνται άνετα και να ξέρουν από που πρέπει να μπουν και πώς να φύγουν, καθώς πρόκειται για νέο κτίριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν μερικούς μήνες.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αντιπύραρχος Βαγγέλης Λιακόπουλος τόνισε ότι όλες οι ασκήσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια ετοιμότητα σε συνθήκες εικονικής πίεσης, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν συμβάντα πραγματικής πίεσης.
Οι ασκήσεις γίνονται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των στελεχών και της συνεννόησης μεταξύ των φορέων για να δράσουν σε ένα επικίνδυνο συμβάν, όπως στο υπόγειο πάρκινγκ.
«Επειδή οι ασκήσεις πρέπει να προσομοιάζουν με πραγματικές συνθήκες, σήμερα επιλέξαμε να έχουμε μια «κακοτυχία» στην άσκηση. Η κλίμακα δεν άνοιξε, πράγμα που μπορούσε να γίνει και σε πραγματικές συνθήκες και γι’ αυτό επιλέχτηκε η δεύτερη λύση που ήταν η προσέγγιση μέσα από το προστατευμένο κλιμακοστάσιο, για να γίνει η διάσωση του ατόμου που είχε εγκλωβιστεί από καπνούς», τόνισε ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.