Σε εξέλιξη η προανακριτική για τον θάνατο του 11χρονου Παναγιώτη

Σε στέλεχος στρεπτόκοκκου οφείλεται η αιτία θανάτου του 11χρονου Παναγιώτη, που άφησε την τελευταία του πνοή στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου κ. Αναστασία Αναστασίου η οποία μίλησε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη και το σχολείο του παιδιού δεν χρειαζόταν να κλείσει.
Άμεση ενημέρωση από το Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αναστασίου σχετικά με την αιτία που προκάλεσε το θάνατο του 11χρονου Παναγιώτη. Η ίδια ανέφερε πως πρόκειται για στρεπτόκοκκο, αιτία που είχε διαπιστωθεί και από το Νοσοκομείο Βόλου, μέσα από τις εξετάσεις που είχαν γίνει στο παιδί. Το στέλεχος του στρεπτόκοκκου προκάλεσε τη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα στον 11χρονο. Η κ. Αναστασίου σημείωσε πως πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη, η οποία δεν είναι μεταδοτική, σχολιάζοντας πως δεν χρειαζόταν να κλείσει το σχολείου του παιδιού χθες, Παρασκευή, ούτε και να γίνει απολύμανση, καθώς το παιδί δεν είχε κάποια λοιμώδη μηνιγγίτιδα.

Σε εξέλιξη η προανακριτική
Στο μεταξύ, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα του θανάτου του 11χρονου παιδιού έχει ήδη παραγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, αντιδρώντας άμεσα σε ένα θέμα που αφορά στην κοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.