Σε πρόγραμμα Erasmus+ το 7ο Γυμνάσιο Βόλου

Το 7ο Γυμνάσιο Βόλου ανακοινώνει την έγκριση συμμετοχής του σε διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση – ανταλλαγή καλών πρακτικών υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ,δράση ΚΑ2 και χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που υπογράφει ο Διευθυντής Περικλής Φασουράκης «το πρόγραμμα με γενικό τίτλο “ WALKING TOGETHER – 2020-1-PL01-KA229-081480_4 ”, έχει ως κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα. Οι ευρωπαϊκές χώρες με τις οποίες θα συνεργαστούμε είναι η Πολωνία (συντονίστρια), η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Τουρκία.
Στόχοι του προγράμματος είναι:
• Η ενασχόληση με το φαινόμενο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, τις αιτίες που τα προκαλούν, τις πολιτικές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στον τομέα της εκπαίδευσης των μεταναστών και των προσφύγων.
• Η μελέτη μουσικής, λογοτεχνίας και άλλων καλλιτεχνικών έργων που σχετίζονται με το θέμα, ώστε ταυτόχρονα να εμπνεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες ώστε να δημιουργήσουν οι ίδιοι έργα για την μετανάστευση και την προσφυγιά.
• Η γνωριμία με τον πολιτισμό και τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Οι εκπαιδευτικοί που θα εμπλακούν είναι: Φασουράκης Περικλής, Διαμαντή Ελένη, Κορίνη Αγγελική, Τσεκουροπούλου Αγγελική, Αναγνώστου Ελένη, Δημητρακοπούλου Στυλιανή, Παπαδοπούλου Παρασκευή, Χαλούλης Κωνσταντίνος.
Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω της πανδημίας, οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας του eTwinning. Οι μετακινήσεις θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς εφόσον η κατάσταση το επιτρέψει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.