Σε ρητή δικάσιμο ο 44χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον ποδηλάτη

Αύριο η νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου Δημήτρη Παπαχρήστου

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή εισαγγελέα ο 44χρονος οδηγός αυτοκινήτου, που χθες το πρωί παρέσυρε και σκότωσε τον 50χρονο Δημήτρη Παπαχρήστο, κάτοικο – εν ζωή – Βόλου, που έκανε ποδηλασία στον παράδρομο εξόδου από τον οδικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Βόλου – Λάρισας προς τον Περιφερειακό του Βόλου.

Ο οδηγός, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί σε βάρος του ρητή δικάσιμος, ενώ ο θάνατος του 50χρονου σκόρπισε θλίψη, στους συγγενείς του (ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού που είναι μαθήτρια Γυμνασίου), στους συναδέλφους του, στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», όπου εργαζόταν ως λογιστής εδώ και 15 χρόνια και σε όσους τον γνώριζαν.

Το δυστύχημα έγινε στις 11.15 το πρωί του Σαββάτου, στο 54ο χλμ, Λάρισας – Βόλου στο ρεύμα προς Βόλο, στην παράπλευρη οδό – συνδετήρια με τον περιφερειακό. Αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 54χρονος με κατεύθυνση προς Βόλο, εισήλθε στην παράπλευρη οδό – συνδετήρια οδό παρέσυρε το ποδήλατο που οδηγούσε ο 50χρονος.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, εγκατέλειψε αρχικά το σημείο του δυστυχήματος, αλλά εντοπίστηκε 12.25 το μεσημέρι από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου και συνελήφθη.

Όταν στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Δημ. Παπαχρήστος ήταν ήδη νεκρός και η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε κάταγμα του αυχένα, καθώς το κράνος ποδηλασίας που φορούσε, δεν στάθηκε ικανό να τον προστατέψει, αν και η νεκροψία – νεκροτομή, θα γίνει αύριο Δευτέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Το θύμα, από την παράσυρση φέρεται να τραυματίστηκε και στο πόδι.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται να δήλωσε τους άνδρες της Τροχαίας πως δεν κατάλαβε ότι χτύπησε άνθρωπο. Ωστόσο, μετά το δυστύχημα πήγε σε συνεργείο αυτοκινήτων, στην περιοχή «Άσπρες Πεταλούδες», προκειμένου να κοιτάξει τεχνικός τη ζημιά που ήταν μεγάλη, όπου και εντοπίστηκε και τελικά συνελήφθη 70 λεπτά μετά το δυστύχημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.