Σεμινάρια για την εκπαίδευση των ενηλίκων από το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου Εσπερινό και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Βόλου διοργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα την εκπαίδευση ενηλίκων την Τετάρτη 1 και 8 Μαρτίου , 4-6 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καρτάλειου Διδακτηρίου, στην οδό Πολυμέρη με Κασσαβέτη. Η συγκεκριμένη δράση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και έρχεται ως συνέχεια της άριστης συνεργασίας που έχουν τα δύο σχολεία τα τελευταία χρόνια, καθώς αρκετοί απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα συζητήσουν για τα χαρακτηριστικά των ενηλίκων εκπαιδευόμενων, τις τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων και τα χαρακτηριστικά του/της εκπαιδευτή/ριας ενηλίκων. Την παρουσίαση και συζήτηση των παραπάνω θα συντονίσουν οι Λίνος Βίγκλας και Γιώργος Σκίτσος, Διευθυντής και Υποδιευθυντής του ΣΔΕ Βόλου αντίστοιχα και η Χριστίνα Ρούμπου, Σύμβουλος Ψυχολόγος του ΣΔΕ Βόλου.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, θα γίνουν δύο μικροδιδασκαλίες στον κοινωνικό γραμματισμό και στην πολιτισμική-αισθητική αγωγή από την Πολατίδου Ειρήνη και τον Κορδά Απόστολο, εκπαιδευτές του ΣΔΕ Βόλου. Την ομάδα δράσης αποτελούν από το 1ο ΕΚ Βόλου οι εκπαιδευτικοί Αγιώτης Π., Γιαννούλη Γ., Ζαρκάδας Χ., Κολτσιδοπούλου Δ., Φώτης Α., και από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου Εσπερινό οι εκπαιδευτικοί Αλεξίου Π., Ντάλλας Δ., Παναγιωτίδης Γ., Σουλακούδη Κ. και Στασινού Ε. Συντονίστρια της δράσης είναι η Γιαννούλη Γεωργία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.