Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις γονέων μετά την απόφαση της Α’Βάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας να προχωρήσει σε συγχώνευση των τμημάτων της Α’ και Γ’ Τάξης στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, δημιουργώντας ουσιαστικά όπως καταγγέλλουν οι γονείς στοιβαγμένους μαθητές – 25 στον αριθμό κι ανάμεσά τους, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας που προχώρησαν σήμερα το πρωί στη Διεύθυνση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια διευθύντρια κ. Τσιούμαρη, η οποία τους απάντησε πως αυτός είναι ο νόμος και μια χαρά μπορούν να λειτουργήσουν και να εξασφαλιστούν ποιοτικά χαρακτηριστικά στο παιδαγωγικό έργο.
Μάλιστα καλούν τους γονείς του σχολείου σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 9/9/26 και ώρα 19.30 στο 14ο Δημοτικό ώστε να συντονίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση το Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 14ου Δημοτικού Βόλου για τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας:
Σήμερα 8/9/26 και ώρα 10:00π.μ γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας για την ανάκληση της αιφνίδιας, απαράδεκτης και αντιπαιδαγωγικής απόφασης της που οδηγεί στη συγχώνευση τμημάτων της Α’ και Γ’ τάξης.
Στο πλευρό μας είχαμε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας.
Με τη μαζική μας παρουσία εκεί εκφράσαμε την απαίτηση μας να ανακληθεί η απόφαση που οδηγεί τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στοιβαγμένα σε τμήματα των 25 μαθητών , που οδηγεί στην μεταβολή της λειτουργικότητας του σχολείου από 12θέσιο σε 10θέσιο ενώ υπάρχουν και μαθητές και αίθουσες και εκπαιδευτικοί για να εξασφαλιστούν 12 τμήματα με λιγότερους μαθητές στο καθένα!
Συναντηθήκαμε με την κ.Τσιούμαρη Νικολέτα -αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταθέσαμε τα αιτήματά μας και ζητήσαμε να παρθεί πίσω άμεσα η απόφαση συγχώνευσης τμημάτων.
Η απάντησή της ήταν οτι η υπηρεσία εξασφαλίζει την υλοποίηση των αποφάσεων και νόμων του Υπουργείου για την σωστή λειτουργία των σχολείων.
Στα ερωτήματα που της κάναμε γονείς και εκπαιδευτικοί όπως για το αν θεωρεί και η ίδια ως εκπαιδευτικός σωστή τη δημιουργία τμημάτων με παιδιά των 25 μαθητών μέσα στα οποία υπάρχουν και μαθητές που έχουν σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες για τους οποίους δεν έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποστήριξη , η απάντηση ήταν πως αυτός είναι ο νόμος και μια χαρά μπορούν να λειτουργήσουν και να εξασφαλιστούν ποιοτικά χαρακτηριστικά στο παιδαγωγικό έργο.
Έτσι ενισχύει η ίδια και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας την εκπαιδευτική διαδικασία, το παιδαγωγικό έργο, τις ανάγκες των παιδιών στη μόρφωση! Κλείνοντας τμήματα, στέλνοντας μαθητές σε άλλα σχολεία που πιθανά απέχουν αρκετά από την διεύθυνση κατοικίας τους, αντιμετωπίζοντας τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς ως αριθμούς σε πίνακες υποβαθμίζοντας τελικά το δημόσιο σχολείο .
Εμείς ξεκαθαρίζουμε σε κάθε αρμόδιο πως δεν θα σταματήσουμε εδώ! Δεν παζαρεύουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!
Καλούμε τους γονείς του σχολείου μας σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 9/9/26 και ώρα 19.30 στο 14ο Δημοτικό ώστε να δούμε συντονισμένα επόμενες ενέργειές μας.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων της πόλης μας να πάρουν μέρος καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία δεν αφορούν μόνο ένα σχολείο αλλά όλους μας.































