Σήμερα η κηδεία του Βολιώτη δικηγόρου και ποιητή Μιχάλη Μπάστα

Στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας από τους γνωστότερους δικηγόρους της πόλης μας, ο Μιχάλης Μπάστας, σε ηλικία 91 ετών. Ο εκλιπών όσο βρίσκονταν στην ενεργό επαγγελματική δράση, διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία επί τέσσερις δεκαετίες και μέχρι την συνταξιοδότησή του πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Ήταν παράλληλα, άνθρωπος των γραμμάτων και της τέχνης, ενώ είχε εκδώσει και ποιητικές συλλογές. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11.30 το πρωί. Κατέλιπε τη σύζυγό του, παιδιά και εγγόνια. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου.
Ο εκλιπών ήταν δικηγόρος επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και κορυφαίος υπερασπιστής ποινικών υποθέσεων, είχε διατελέσει επιμελητής ανηλίκων στην Αθήνα , ενώ παράλληλα είχε να επιδείξει και σημαντικό ποιητικό έργο σαν ποιητής. Κυκλοφόρησε δύο ποιητικές συλλογές μέχρι σήμερα και ποιήματά του συχνά περιλήφθηκαν σε εκδόσεις περιοδικά κατά καιρούς ανάλεκτα. Επίσης τιμήθηκε για το έργο και τη δραστηριότητά του από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δικηγορικό Σύλλογό Βόλου και για τη δικηγορική και για τη λογοτεχνική του δραστηριότητα.
Ο Μιχάλης Μπάστας γεννήθηκε στον Βόλο, η καταγωγή του ήταν από τη Ζάκυνθο και ήταν μέλος μιας μεγάλης νομικής οικογένειας που καταλαμβάνει σχεδόν σε τέσσερις γενιές. Ο πεθερός του ήταν ένας σπουδαίος νομικός διακεκριμένος νομικός εργατολόγος ο Λεωνίδας Ντάσιος ενώ η σύζυγός του συμβολαιογράφος Μαρία Ντάσιου Μπάστα. Γιός του εκλιπόντα είναι ο Διονύσης Μπάστας, γνωστός δικηγόρος του Βόλου και ο εγγονός του Μιχάλης σπουδαστής νομικής επί πτυχίω. Ο Μιχάλης Μπάστας κατέλιπε δύο παιδιά και τρία εγγόνια και γενικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, παρά μόνο τις τελευταίες ημέρες και τελικά απεβίωσε το πρωί της Τρίτης. Ο εκλιπών ήταν γνωστός στην κοινωνία του Βόλου για το ήθος του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, χαμογελαστός και η απουσία του θα γίνει αισθητή όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά στην τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.