Σήμερα ο 6ος Καραμάνειος Δρόμος Υγείας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Παρουσιάζεται και το βιβλίο «Όταν ο Ωνάσης συγγένευε με το Πήλιο»

Ο Αναπτυξιακός-Πολιτιστικός Σύλλογος “Η ΔΡΑΚΕΙΑ” σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουλίου διοργανώνει εκδήλωση για το ιστορικό σανατόριο του Πηλίου και το συγγραφικό έργο του αείμνηστου Γιάννη Μαντίδη.
Στις 7:30 μμ θα πραγματοποιηθεί ο 6ος Καραμάνειος Δρόμος Υγείας στη μνήμη του Δρακειώτη γιατρού, Γεωργίου Καραμάνη, ο οποίος αρχές του 1900 δημιούργησε το πρώτο ορεινό σανατόριο στην Ελλάδα. Η απόσταση είναι 3 χλμ με εκκίνηση από το μνημείο Ηρώων της Δράκειας και τερματισμό στην κάτω πλατεία Δράκειας. Ο δρόμος Υγείας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Οι απονομές θα γίνουν στην κάτω πλατεία Δράκειας, ενώ αν υπάρχουν παιδιά θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αγώνας μικρής απόστασης στο κέντρο του χωριού.
Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Όταν ο Ωνάσης συγγένευε με το Πήλιο “, του Γιάννη Μαντίδη.
Η πολυτάραχη ζωή του Δρακειώτη καθηγητή, Παντελή Παπανικολάου, η συγγένεια του με την οικογένεια Ωνάση μέσα από τις ιστορικές εξελίξεις και τα δραματικά γεγονότα στην πατρίδα μας το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

– Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν:
* Δημήτριος Μπάτσιος, συνταξιούχος δημοσιογράφος.
* Βλάσης Μαργ. Βολιώτης, ερευνητής τοπικής ιστορίας.
– αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Ελεάννα Βαρελά
Συντονισμός παρουσίασης: Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας-προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας.
Την ίδια μέρα θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του αείμνηστου Γιάννη Μαντίδη (δημοσιογράφου και συγγραφέα) για το πολύτιμο έργο του και την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.
Για τον Γιάννη Μαντίδη θα μιλήσει ο επί σειρά ετών συνάδελφος του, Δημήτριος Μπάτσιος, ο οποίος θα αναφερθεί στα στάδια της δημοσιογραφικής του πορείας, σκιαγραφώντας την προσωπικότητα και το έργο του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.