Σήμερα θα απολογηθούν οι Αλβανοί για το κύκλωμα με 1,1 τόνο χασίς

Ζήτησαν και πήραν αναβολή λόγω απουσίας συνηγόρου υπεράσπισης

Νέα αναβολή για να απολογηθούν σήμερα Παρασκευή, στον ανακριτή Βόλου, ζήτησαν και έλαβαν οι τρεις Αλβανοί 42, 42 και 25 χρονών, μέλη του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών, που συνελήφθησαν στις 25 Σεπτεμβρίου ανοιχτά των Ψαρών από βατραχανθρώπους του Λιμενικού και χρησιμοποιούσαν ως σταθμό μεταφόρτωσης ναρκωτικών, σπηλιά της νησίδας Πιπέρι Αλοννήσου, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 1.172 κ. χασίς.
Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν, με ισχυρή αστυνομική συνοδεία στον ανακριτή Βόλου και ζήτησαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Παρασκευή, διότι απουσίαζε ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός, που είναι από την Αθήνα και οδηγήθηκαν ξανά στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
Τα τρία μέλη του κυκλώματος μεταφέρθηκαν από την Κω, όπου κρατούνταν για άλλα αδικήματα, στον Βόλο, μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο ανακριτής, καθώς η ποσότητα των ναρκωτικών βρέθηκε στη Μαγνησία και γίνεται ενοποίηση της δικογραφίας.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια.
Το τέταρτο μέλος του κυκλώματος, που είχε συλληφθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Αγκίστρι, ένας επίσης Αλβανός ηλικίας 35 χρονών, ήδη είναι προφυλακισμένος, μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου, στις φυλακές Κορυδαλλού.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ελληνικές Αρχές βρέθηκαν στα ίχνη του κυκλώματος ναρκωτικών την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου όταν δύο ταχύπλοα μπήκαν από την Τουρκία στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, την ίδια μέρα ακινητοποιήθηκε το ένα, ανοιχτά της Λέσβου από βατραχανθρώπους του Λιμενικού και συνελήφθησαν τρία άτομα. Οι έρευνες και οι αναζητήσεις για το δεύτερο σκάφος συνεχίστηκαν, εντοπίστηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Αγκίστρι, όπου συνελήφθη ο 35χρονος Αλβανός και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε η «καβάτζα» με 1.172 κ. χασίς, στη σπηλιά της νησίδας Πιπέρι, που βρίσκεται βόρεια του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου.