Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών και την προστασία του περιβάλλοντος

Διεθνή μηνύματα στήριξης του αγώνα της «Επιτροπής Πολιτών»

Όλα είναι έτοιμα σήμερα για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών και την προστασία του περιβάλλοντος. Η συγκέντρωση έχει οριστεί να γίνει στις 12 το μεσημέρι στην αρχή της οδού Ιάσονος, ώστε να ακολουθήσει πορεία, η οποία θα κορυφωθεί φθάνοντας στην ΑΓΕΤ όπου θα γίνουν διάφορα δρώμενα και η επιστροφή θα διευκολυνθεί με λεωφορεία. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών έχει λάβει πολλά μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα, μέχρι και από το εξωτερικό. Όπως αναφέρεται, «ο Ιρλανδός βουλευτής Mick Barry, μέλος του Socialist Party έστειλε βίντεο, όπως και η Επιτροπή Πολιτών από την Ισπανία που αγωνίζεται ενάντια στην καύση σκουπιδιών καθώς και η αντίστοιχη Επιτροπή Πολιτών από την Lugagnano Val d’Arda της Βόρειας Ιταλίας, που έστειλε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο facebook της Επιτροπής.
Παράλληλα, επιστολή που στάλθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Δήμο Βόλου συνυπογράφουν συνδικαλιστές από το Βέλγιο και αγωνιστές κατά της καύσης σκουπιδιών από την Αγγλία. Αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «θα ήθελα να εκφράσω συμπαράσταση και υποστήριξη στους πολίτες του Βόλου που παλεύουν ενάντια στις περιβαλλοντικά επικίνδυνες πρακτικές της κυβέρνησης και του Δήμου, οι οποίοι θυσιάζουν τη δημόσια υγεία για το κέρδος.
Συμπαραστέκομαι στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ. Στηρίζω το κάλεσμα για παλλαϊκή συγκέντρωση στις 16 Μαρτίου 2019. Απαιτώ από την κυβέρνηση και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος να αποσύρουν την άδεια που δόθηκε στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια. Απαιτώ από τον Δήμαρχο Βόλου να ακυρώσει τα σχέδια δημιουργίας εργοστασίου
SRF. Υπογράφοντες: • Tina De Greef, Γραμματέας στο Συνδικάτο LBC-NVK (ACV) του Βελγίου
• Tim Joosen, εκλεγμένος συνδικαλιστής στο Συνδικάτο ACOD του Πανεπιστημίου της Ghent του Βελγίου. • Thomas Baeyens, Συνδικαλιστικός Υπεύθυνος του PSL στο Βέλγιο. • Geoff Stokle, ακτιβιστής στης Κίνησης Πολιτών «Σταματήστε την καύση σκουπιδιών στο Newcastle» της Αγγλίας, μέλος του Socialist Party
Μηνύματα στήριξης από την υπόλοιπη Ελλάδα:
Τη συμπαράστασή τους από την υπόλοιπη Ελλάδα εκφράζουν με μηνύματα και ψηφίσματά τους οργανώσεις του οικολογικού χώρου, καθώς και συλλογικότητες που αγωνίζονται για το περιβάλλον και διεκδικούν την αξιοπρεπή επιβίωσή τους στον τόπο τους και ένα καλύτερο μέλλον. Ενδεικτικά – γιατί διαρκώς μας έρχονται νέα μηνύματα – αναφέρουμε: Πελίτι Δράμας , ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ από την Πετρούπολη Αττικής, Όμιλος Φίλων Δάσους Λαμίας, Οικολογικό Δίκτυο, Οικολογική Κίνηση Πάτρας – ΟΙΚΙΠΑ, Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ / Πρέβεζα- Εξορύξεις STOP, Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων – Χαλκιδική, Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Συγκινητική είναι η πρωτοβουλία μερικών από αυτούς να οργανώσουν τη μετακίνησή τους στο Βόλο με κάλεσμα στην πόλη τους, προκειμένου να έρθουν στο συλλαλητήριο και να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.