Σήμερα το μεσημέρι ξεκινούν μαθήματα τα προσφυγόπουλα

Υποδοχή ετοιμάζουν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς

Σήμερα Τετάρτη στις 3.15 το μεσημέρι, ξεκινούν τα μαθήματά τους στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, τα προσφυγόπουλα από τη Συρία που βρίσκονται στο κέντρο «Μόζας» και εκπαιδευτικοί, φοιτητές, γονείς και φορείς, όπως το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα κ.α. θα βρίσκονται στο χώρο, προκειμένου να υποδεχθούν τα παιδιά.
Το ΕΕΚ τονίζει ότι συμμετέχει στις πρωτοβουλίες σωματείων, φορέων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της πόλης μας που στέκονται ταξικά αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες κι οργανώνουν την υποδοχή των μικρών παιδιών που ξεκινούν την εκπαιδευτική τους διαδικασία στο δημόσιο σχολείο, από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η κυβέρνηση αντί να εντάξει τα προσφυγόπουλα στο κανονικό πρόγραμμα διδασκαλίας, υποχωρώντας διαρκώς, όπως και στο θέμα των μνημονίων, τα ενέταξε στη λήξη του κανονικού ωραρίου παρά την επιστήμη της παιδαγωγικής και τη φιλοσοφία της δημόσιας καθολικής εκπαίδευσης χωρίς εξαιρέσεις.
«Στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης και τα μνημόνια διαρκείας, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα λίγων αλλά το θάνατο των πολλών, η δική μας ζωή, τα δικαιώματά μας στη στέγη, τροφή, υγεία, εκπαίδευση ενώνονται με αυτά των προσφύγων διεκδικώντας ό,τι αυτό το καταρρέον σύστημα και οι πολιτικοί του υπηρέτες καταπατούν», αναφέρει το ΕΕΚ που προσθέτει ότι «έχουμε τη δύναμη να ζήσουμε πέρα από τα συντρίμμια τους σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεινά και την εκμετάλλευση σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.