Σκουπιδότοπος τα σκαλιά του Ναού Αγίου Νικολάου

Απαράδεκτες εικόνες από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης

Σε έναν … σκουπιδόποτο μετατρέπεται σε κάποιες περιπτώσεις, το προαύλιο και οι σκάλες του Αγίου Νικολάου, καθώς καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες όλων των ηλικιών περνούν αρκετές ώρες της ημέρας εκεί. Μέχρι και πριν λίγες ημέρες που τα καταστήματα εστίασης ήταν κλειστά, οι περισσότεροι συμπολίτες συγκεντρώνονταν στο προαύλιο του Ναού, μεταξύ αυτών και πολλοί έφηβοι με τις παρέες τους, όπου έμεναν μέχρι αργά το βράδυ. Ωστόσο, η παραμονή τους επί ώρες αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτό το κείμενο, καθώς κάποιοι από αυτούς, ασυνείδητοι, άφηναν τα σκουπίδια που δημιουργούσαν στο σημείο παραμονής τους, μετατρέποντας το προαύλιο του Ναού σε έναν … σκουπιδότοπο.
Οι εργαζόμενες κυρίες του Ναού, καθημερινά προσπαθούν να διατηρήσουν τους νάρθηκες και το προαύλιο καθαρά και καθημερινά μαζεύουν πλαστικά, χαρτιά, αποτσίγαρα, ακόμη και κουτιά από μπύρες και καφέδες.
Η εικόνα αυτή της κατάστασης μεταφέρεται στην ιστοσελίδα του Εσταυρωμένου από ιερέα, ο οποίος αναρωτιέται για την παιδεία κάποιων παιδιών που λαμβάνουν, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «ασφαλώς, αυτό το γεγονός φανερώνει ένα μεγάλο έλλειμμα υγιούς παιδείας από την πλευρά ημών των γονέων και διδασκάλων τους. Μα, ο σεβασμός, σκέφτηκα, προς τον Θεό, τον συνάνθρωπο, τον εαυτό μας, τον κόπο των άλλων, η ευγένεια, η αγάπη, η ευθύνη των επιλογών μας και τόσες άλλες αρετές έπαψαν να διδάσκονται δια του αγίου παραδείγματος ημών των μεγάλων… Γεμίζουμε τα μυαλά των παιδιών μας με δυο και τρεις ξένες γλώσσες, με μουσικά ακούσματα, με αθλητικές εμπειρίες, με αμέτρητες πληροφορίες για τα γήινα πράγματα της ζωής και αφήνουμε στην άκρη τα Ελληνορθόδοξα βιώματα και τις αρετές που κρατούν αυτόν τον τόπο ελεύθερο και ζωντανό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.