Σκύλος, πανιά, τυριά και λίπη βούλωσαν τον αγωγό στην Α’ ΒΙ.ΠΕ.!

Σημαντικά «ευρήματα» από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ

Σημαντικά ήταν τα «ευρήματα» στον αγωγό αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ που βούλωσε χθες και τα λύματα βγήκαν σε δρόμο και στο περιβάλλοντα χώρο βιομηχανίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Σήμερα το πρωί σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ και ιδιοκτήτη επιχείρησης, που προσπάθησε να φωτογραφήσει το ανοιχτό φρεάτιο του αγωγού και δεν του επιτράπηκε. Στο σημείο πήγε η Αστυνομία, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν και δεν υποβλήθηκε μήνυση από καμία πλευρά.

Για το χθεσινό περιστατικό, που έγινε καταγγελία επαγγελματία,τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ βρήκαν μέσα στον αγωγό έναν νεκρό σκύλο, πανιά, τυριά (πιθανόν από τυροκομείου που λειτουργεί στην περιοχή) και λίπη, που έγιναν η αιτία να ξεχειλίσουν ξανά τα λύματα και να βγουν στο δρόμο.

Ακόμη και πρόβατο!
Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην περιοχή και, παρά τους περιοδικούς ελέγχους, συχνά πυκνά υπάρχουν προβλήματα, που καλούνται να επιλύσουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Επιχείρηση Βάιος Ζεμπέογλου, ενώ υπάρχει κανονισμός τι πρέπει να απορρέει στους αγωγούς αποχέτευσης και τι όχι, υπάρχουν ασυνείδητοι που πετούν στην αποχέτευση ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ο ίδιος τόνισε ότι παλιότερα σε αγωγό αποχέτευση στη Βιομηχανική Περιοχή είχε βρεθεί ακόμη και πρόβατο (!), πλαστικά μπουκάλια και άλλα υλικά, που βουλώνουν τους αγωγούς και έχουν αποτέλεσμα να μην έχουν δίοδο τα λύματα, που υπερχειλίζουν στην επιφάνεια.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε ότι παρά τις συστάσεις, τις επιστολές και τις επαφές με τους ιδιοκτήτες των βιομηχανιών, καθώς και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει συνείδηση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το πρόβλημα, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά γενικότερα στο χώρο της Α’ ΒΙ.ΠΕ., όπου καταλήξουν οι αγωγοί αποχέτευσης και της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής, πριν καταλήξουν στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων.

Επεισόδιο ιδιοκτήτη – υπαλλήλων ΔΕΥΑΜΒ
Σήμερα το πρωί στο σημείο που βούλωσε χθες πήγε συνεργείο υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ για να κάνει έλεγχο. Όταν οι υπάλληλοι άνοιξαν το φρεάτιο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όπου κατέληξαν τα λύματα, προσπάθησε να φωτογραφήσει το εσωτερικό του αγωγού, αλλά ο επικεφαλής του συνεργείου δεν του το επέστρεψε.
Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση και κλήθηκαν η Αστυνομία που ο Φορέας Διαχείρισης, όπου ανήκει η Α’ ΒΙ.ΠΕ., ωστόσο στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και δεν υποβλήθηκε μήνυση από καμία πλευρά, ενώ ο επιχειρηματίας αποχώρησε από το σημείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.