Σωφρονισμός ενός έτους για ανήλικους που είχαν κάψει στρώματα στο Ίδρυμα

Θα παρακολουθούνται από επιμελητή, μέχρι να γίνουν 21 χρόνων

Η υπόθεση της φωτιάς που είχαν βάλει δύο ανήλικοι κρατούμενοι σε θάλαμο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, ζωντάνεψε ξανά χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Ανηλίκων Βόλου, ενώ τους επιβλήθηκε ποινή μονοετούς ποινικού σωφρονισμού και η παρακολούθηση από επιμελητή ανηλίκων, μέχρι να συμπληρώσουν το 21ο έτος της ηλικίας τους.
Πρόκειται για έναν 20χρονο Ρωσικής καταγωγής και έναν 19χρονο Έλληνα, που κατηγορούνταν για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο τελεσθείς από κοινού, και για φθορά με φωτιά από κοινού. Οι δύο νεαροί που κρατούνταν στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, με τις κατηγορίες της ληστείας και του βιασμού, στις 20 Οκτωβρίου του 2015, στις 22.50 το βράδυ έβαλαν φωτιά με αναπτήρα σε στρώματα κρεβατιών του πρώτου θαλάμου.
Η πυρκαγιά λόγω των εύφλεκτων υλικών, των στρωμάτων, πήρε γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να κατασβεστεί πλήρως.
Καταστράφηκαν συνολικά πέντε στρώματα και υπέστησαν ζημιές οι γυψοσανίδες του πρώτου θαλάμου. Ο 20χρονος αλλοδαπός αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, και μένει στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ ο 19χρονος Έλληνας εκτίει ποινή, κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνα.
Για τις παραπάνω πράξεις τους, το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, επέβαλλε και στους δύο την ποινή του ποινικού σωφρονισμού για ένα έτος, αλλά και την παρακολούθηση τους από επιμελητή ανηλίκων, μέχρι να φτάσουν σε ηλικία τα 21 χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.