Σοκαρισμένοι ακόμη οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου-«Κατευθείαν σκέφτηκα τα παιδιά μου»

Σύμφωνα με τον Θαν. Τακμάκη, δημοτικό σύμβουλο Βόλου και αγρότη

Σοκαρισμένοι είναι μια μέρα μετά την τρομακτική πυρκαγιά που συνοδεύτηκε από εκρήξεις πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου, που έζησαν τον απόλυτο τρόμο και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μπορεί από την καταστροφική πυρκαγιά να μην κινδύνεψε άνθρωπος και να μην χάθηκαν σπίτια, ωστόσο οι Αγχιαλίτες «πονούν» την καταστροφή του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα» που είναι συνυφασμένος με την περιοχή.

Για την κατάσταση που έζησε στη διάρκεια της πυρκαγιάς, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Θανάσης Τακμάκης, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και αγρότης, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση χθες στη Ν. Αγχίαλο ήταν τρομακτική και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν λίγα μπροστά σε αυτά που έγιναν.

Ο κ. Τακμάκης ήταν με πολλά άτομα στο πύρινο μέτωπο βορειοδυτικά της Ν. Αγχιάλου, για να σώσουν κατοικημένες περιοχές που κινδύνευαν και κάποια στιγμή άκουσε μια μεγάλη έκρηξη, που ήταν η πρώτη.
«Κατευθείαν σκέφτηκα τα παιδιά μου που βρισκόταν στην παραλία, έτρεξα, πήρα τη σύζυγο από το σπίτι, πήραμε μερικά ρούχα, ταυτόχρονα γινόντουσαν πολλές εκρήξεις, ενώ στο τέλος πήραμε τα παιδιά και φύγαμε», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος.

Ο κ. Τακμάκης βοήθησε στην εκκένωση δύο ξενοδοχείων στην παραλία της Ν. Αγχιάλου, 50 παραθεριστών, κυρίως Σέρβων, σε κάποια ξενοδοχεία στη Λάρισα, όπου έμεινε και ο ίδιος με την οικογένειά του μέχρι σήμερα το πρωί. Επίσης πελάτες των συνολικά πέντε ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων εκκένωσαν την περιοχή δια θαλάσσης και έφτασαν στον Βόλο.

Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι κανένας δεν περίμενε ότι θα γίνει έκρηξη των πυρομαχικών και επειδή έχει κτήματα στην περιοχή Καράμπα που υπάρχουν πυρομαχικά, δήλωσε ότι έβλεπε τους ανθρώπους να καθαρίζουν τα χόρτα τις προηγούμενες μέρες και στη διάρκεια όλου του καλοκαιριού και προφανώς δεν έγινε σωστή δουλειά, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
«Πρέπει αυτά να τα δουν οι υπεύθυνοι. Το χωριό είναι σε αναβρασμό, όλοι φοβόμαστε, δεν ξέρουμε τι θα γίνει ξανά σε μια τέτοια περίπτωση, δεν ξέρομε αν είναι ασφαλές να γυρίσουμε στα σπίτια μας και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος.

Ο ίδιος συνεχάρη τους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν και στα παιδιά του χωριού που πήγαιναν νερά και δεν σταμάτησαν να βοηθούν τους άλλους, αλλά και αγρότες, όπως ο ίδιος που άφησαν τις πομόνες να τρέχουν για να παίρνουν νερό τα πυροσβεστικά οχήματα.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε στο θέμα της καταστροφής από τη φωτιά του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα», λέγοντας ότι πληροφορήθηκε ότι οι ζημιές είναι πού μεγάλες και εξέφρασε την ελπίδα να αποζημιωθεί, γιατί προσφέρει δουλειά σε κόσμο και παραγωγούς, που ξεκινούν τον τρύγο σε έναν μήνα και δεν θα ξέρουν τι να κάνουν τα σταφύλια τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.