«Σωτήρια» λύση για την επιστροφή του Ορφανοτροφείου στην ηρεμία

Πρόταση στον πάτερ Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου» να αναλάβει το Ίδρυμα

Σωτήρια λύση για την άρση του διοικητικού αδιεξόδου φέρεται να έχει στα σκαριά η Δημοτική Αρχή Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr μετά τις τελευταίες αναταράξεις στο ίδρυμα, αναζητήθηκε ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους το οποίο θα έχει δώσει εξετάσεις για την αγάπη του στα παιδιά και το οποίο δύσκολα θα αμφισβητηθεί, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία του Ορφανοτροφείου. Το πρόσωπο αυτό, έχει προταθεί από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, να είναι ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Κολωνού και ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», μια Οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδια τους”.

Η πρόταση

Το έναυσμα για να γίνει η πρόταση στον πάτερ Αντώνιο δόθηκε από το γεγονός ότι σύντομα θα λειτουργήσει στο Βόλο δομή της «Κιβωτού» η οποία θα στεγαστεί στην πρώην κατοικία του Βολιώτη επιχειρηματία Κώστα Λούλη ο οποίος πρόσφατα δώρισε το πολυτελές του σπίτι που βρίσκεται μέσα σε ένα αγρόκτημα 25 στρεμμάτων, στην περιοχή του Διμηνίου, για τη φιλοξενία 80 παιδιών.

Η παρουσία του πάτερ Αντώνιου στο Βόλο για το στήσιμο της συγκεκριμένης δομής οδήγησε σε επαφές με τη Δημοτική Αρχή, η οποία του πρότεινε να αναλάβει και τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου. Όπως εκτιμάται ο 45χρονος ιερέας με καταγωγή από πολυμελή προσφυγική οικογένεια της Χίου, θα είναι ένα από τα δύο πρόσωπα που θα ορίσει ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με το καταστατικό, στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες έχει απαντήσει θετικά, ωστόσο αναμένεται να υπάρξει πολύ σύντομα η τελική του απάντηση καθώς και οι προϋποθέσεις που ενδεχομένως θα θέσει για την ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων.

Εκλογή τεσσάρων νέων μελών στο Ορφανοτροφείο

Στο μεταξύ νέο επεισόδιο στο σήριαλ που παίζεται το τελευταίο διάστημα και έχει σαν στόχο τον διοικητικό έλεγχο του Ορφανοτροφείου παίχτηκε την Κυριακή, με την εκλογή τεσσάρων νέων μελών από την έκτακτη γενική συνέλευση της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Βόλου, αλλά και παραιτήσεις τακτικών και αναπληρωματικών μελών που ορίζονται από το Δήμο Βόλου. Ουσιαστικά το Ορφανοτροφείο Βόλου θα αποκτήσει μια εντελώς νέα διοίκηση, μόλις επτά μήνες από τις τελευταίες εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων είχε «επικυρώσει» η Δημοτική Αρχή Βόλου δίνοντας συγχαρητήρια και ευχές στους νεοεκλεγέντες.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή Αγραφιώτη για την προεδρία του ιδρύματος κατόπιν πρότασης του πρώην μέλους της διοίκησης κ. Ευγενίας Φραγκούλη, είχε προηγουμένως λάβει έγκριση από την Δημοτική Αρχή. Σε σύντομο όμως χρονικό διάστημα οι έριδες εντός του συμβουλίου για τον τρόπο διοίκησης του κ. Αγραφιώτη, αλλά και οι παλινωδίες με μέλη που ψήφιζαν θέματα και μετά ανακαλούσαν, οδήγησαν σε άλλη μία κρίση και εκ νέου σε διοικητικό αδιέξοδο.

Νέα πρόσωπα, ίδιας επιρροής, εκτός ενός

Στις εκλογές που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενική Συνέλευση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου που συνεδρίασε την Κυριακή στο Volos Palace, αναδείχθηκαν τέσσερα νέα μέλη τα οποία θα λάβουν τις θέσεις των κυρίων Αγραφιώτη, Τσιάντου και Κάβουρα οι οποίοι ανακλήθηκαν από δ.σ. του ιδρύματος, με την αιτιολογία ότι ο ορισμός τους ήταν εσφαλμένος. Στην εκλογική διαδικασία που ακολούθησε συμμετείχαν 145 μέλη και καταγράφηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Γεώργιος Σκαμπάς 120, Αντωνία Γιαννουσά 106, Αναστασία Μορφογιάννη 86, Αρχιμήδης Δημήτρης Καρεκλίδης 47. Οι τρεις πρώτοι εκλέγονται, με τριετή θητεία, ως τακτικά μέλη στο πενταμελές δ.σ. του Ορφανοτροφείου, ενώ ο τέταρτος, όπως αποφάσισε η Γ.Σ. θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις συνεδριάσεις ως αναπληρωματικό μέλος, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου. Σήμερα Τρίτη 11/10 στις 2 μ.μ. αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ορφανοτροφείου.

Της αντικατάστασης των τριών μελών που ορίζονται στο δ.σ. του Ορφανοτροφείου από τη ΦΑΒ, θα ακολουθήσει ο ορισμός δύο νέων μελών από το Δήμου Βόλου, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Χαριτάκη και Κάλλη καθώς και των αναπληρωματικών μελών κ.κ. Χάλαρη και Φωτιάδου. Οι δύο πρώτοι επικαλέστηκαν το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας, όπως τονίζουν, του κ. Αγραφιώτη, ενώ τα δύο αναπληρωματικά μέλη επικαλούνται επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν τους επιτρέπουν να αναπληρώσουν τους παραιτηθέντες. Χαριτάκη και Κάλλης βέβαια δέχθηκαν τα βέλη του Αχιλλέα Μπέου στη διάρκεια της Γ.Σ. της ΦΑΒ, ο οποίος τους καταλόγισε ευθύνες για την πώληση ακινήτου του Ορφανοτροφείου προκειμένου να εξοφληθούν παλαιές οφειλές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση της πρώτης από τη συνέλευση εμφανώς πικραμένης.

Αγραφιώτης: Ο Μπέος θέλει να ελέγχει συναυλίες….ακίνητα…δωρεές….προσλήψεις

Σε ανακοίνωσή του ο μέχρι χθες πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Άγγελος Αγραφιώτης καταφέρεται κατά του Αχιλλέα Μπέου και της Δημοτικής Αρχής καταγγέλλοντας «ποδοσφαιροποίηση» της διαδικασίας ανάδειξης νέας διοίκησης στο ίδρυμα. Όπως αναφέρει ο κ. Αγραφιώτης «με όσα εγκληματικά κάνει ο Μπέος για το ίδρυμα και ανεβοκατεβάζει διοικήσεις, θα του βάλει λουκέτο με την αγαστή συνεργασία Μπατζιάκα – Γεωργακλή! Αλλά τι τον νοιάζει….δικά του είναι τα παιδιά? Αρκεί που θα ελέγχει εργαζομένους….συναυλίες….ακίνητα…δωρεές….προσλήψεις, που θα υπερχρεώσουν και τελικά θα κλείσουν το ίδρυμα.»

Μπέος κατά Αγραφιώτη, Χαριτάκη, Κάλλη

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. της Φιλοπτώχου ο Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε “κοινό τυχοδιώκτη” τον πρώην πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Άγγελο Αγραφιώτη, προσθέτοντας ότι “τους τυχοδιώκτες ξέρει να τους αντιμετωπίζει καλά και δεν φοβάται να πάει στα δικαστήρια για να αποδείξει το τί είναι και τι δεν είναι (σ.σ. ο Αγραφιώτης).
Δεν γνώριζα ποιο ήταν το ύψος των οφειλών προς το Δημόσιο και προς τρίτους. Σύμφωνα με τον κ. Αγραφιώτη ήταν 285.000 ευρώ όταν ανέλαβε. Σύμφωνα με τον κ. Αγραφιώτη σήμερα είναι 337.000 ευρώ.

Άρα 50.000 ευρώ παραπάνω μέσα σε έξι μήνες, ενώ πούλησε και ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ιδρύματος έναντι 31.000 ευρώ. Ποιόν ρώτησε; Βέβαια τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη που ήταν στο συμβούλιο μη νομίζετε ότι δεν φέρουν ευθύνες. Φέρει ευθύνη και η κα Χαριτάκη και ο κ. Κάλλης που έβαλαν υπογραφή να πουληθεί περιουσιακό στοιχείο του Ορφανοτροφείου, αυτοί μάλιστα που τους διόρισε ο Δήμος. το μόνο εύκολο είναι να αναλάβει κάποιος σήμερα τη διοίκηση και από τα 87 ακίνητα του Δήμου να πουλήσουμε τα 80. Έτσι διοικώ κι εγώ.

Όπως είπε ο κ. Μπέος μιλάει με την ιδιότητα του ανθρώπου που όταν σηκώνει το τηλέφωνο «ανοίγουν οι πόρτες». «Έχω τη δυνατότητα να μιλήσω με 5 επώνυμους για άμεσα να καταβάλουν δέκα-είκοσι-τριάντα χιλιάδες ευρώ για να δώσουν μια ανάσα στο Ορφανοτροφείο”.
Τα 330.000 ευρώ δεν είναι τίποτα, όπως είπε ο κ. Μπέος. Αν ξέρει κάποιος να διοικεί, αν έχει τον τρόπο να δρομολογήσει, να ενώσει την κοινωνία του Βόλου, τους επιχειρηματίες για να προσφέρουν στο ίδρυμα. Στη συνέχεια πρότεινε στον «αντίπαλό» του Αρχ.Καρεκλίδη να μην μένει στην «εκ του ασφαλούς κριτική» όπως είπε, αλλά «να μπει στη διοίκηση για να βοηθήσει».

Δήλωση Καρεκλίδη για τη συμμετοχή του στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου

Σε δήλωσή του αναφορικά με την εκλογή του ως αναπληρωματικού μέλους στη νέα διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία» Αρχιμήδης Καρεκλίδης αναφέρει: Μετά την πρόταση του Αχιλλέα Μπέου προς το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης της ΦΑΒ έθεσα υποψηφιότητα για τη νέα διοίκηση του Ορφανοτροφείου, θεωρώντας ότι κάθε ενεργός πολίτης που διαθέτει ειλικρινές ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην τοπική κοινωνία, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Η αποδοχή της πρότασης δεν συνεπάγεται καμία συνεργασία με τον κ. Μπέο παρά μόνο με τα νέα μέλη της διοίκησης.

Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω, στο μέτρο που μπορώ, στην αποκατάσταση της ηρεμίας του ιδρύματος η οποία έχει διαταραχθεί λόγω κακών χειρισμών από ορισμένους. Ελπίζω, παρά τη στέρηση δικαιώματος ψήφου, μέσω της συμμετοχής μου και των προτάσεων που θα υποβάλλω, να συμβάλλω θετικά στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Ορφανοτροφείου και στην εξέλιξη των παιδιών μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα ίδια τα παιδιά και όχι οι διοικήσεις. Αυτός είναι και ο μοναδικός μου στόχος. Κατά πόσο είναι εφικτός θα το δείξει ο χρόνος. Επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ ως προς τις προθέσεις των υπόλοιπων μελών της διοίκησης. Παρά τη δεδομένη επιρροή που τους ασκεί ο Αχιλλέας Μπέος, θα τους αξιολογήσω, όπως και εκείνοι εμένα άλλωστε, με βάση τις προτάσεις τους και τη γενικότερη συμβολή τους για την εκπλήρωση των στόχων που έθεσα παραπάνω.

Συναυλία με Ν. Θεοδωρίδου

Την υπόσχεση να δώσει συναυλία για την στήριξη του Ορφανοτροφείου έδωσε η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Νατάσσα Θεοδωρίδου, η οποία εμφανίστηκε σε νυχτερινό κέντρο του Βόλου το περασμένο Σάββατο. Όπως είπε η ίδια η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2016 σε χώρο που αναμένεται να καθοριστεί σύντομα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.