Στα δικαστήρια έφτασαν δύο συνέταιροι

Πρακτορείου ΟΠΑΠ, όπου ο ένας καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για απάτη

Στα δικαστήρια έφτασαν για να λύσουν τις διαφορές τους δύο συνέταιροι πρακτορείου του ΟΠΑΠ στο Βόλο, που είχαν συστήσει αφανή εταιρία για το σκοπό αυτό και ένας 40χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο προχθές σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή και έφεση, για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημιάς.
Στις 5 Αυγούστου του 2014, ο 40χρονος Βολιώτης διατηρούσε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην πόλη, και είχε συμφωνήσει με έναν 22χρονο να του μεταβιβάσει έναντι ποσού 60.000€, το 50% της επιχείρησης, και γι’ αυτό το λόγο προχώρησαν στην σύσταση αφανούς εταιρείας, καθώς λόγω δεσμεύσεων, προς την ΟΠΑΠ Α.Ε. έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να γίνουν επίσημα συνέταιροι.
Ο 22χρονος του έδωσε τα χρήματα που προέρχονταν από το εφάπαξ του πατέρα του, ενώ ο 40χρονος είχε υπογράψει ήδη ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ΟΠΑΠ, όπου υπήρχε όρος που απαγόρευε τη μεταβίβαση της άδειας, αξίας 120.000 €, όπως και κάποιου ποσοστού, πριν συμπληρωθεί περίοδος 15 ετών συνεχούς λειτουργίας του πρακτορείου.
Επίσης στο συμφωνητικό υπήρχε όρος, με τον οποίο για να έχει συνεταίρο, έπρεπε να έχει στο όνομα του για πέντε χρόνια την άδεια (είχε συμπληρώσει τα δύο), και έμεναν άλλα τρία για να είναι και επίσημα συνέταιροι. Μεταξύ των δύο ανεπίσημα συνέταιρων υπήρχαν τριβές, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να θελήσει να αποχωρήσει από την επιχείρηση, ζητώντας πίσω τις 60.000 € που έβαλε.
Στο Δικαστήριο ο 22χρονος είπε ότι ο 40χρονος, ενώ γνώριζε πως δεν ήταν δυνατόν βάσει της συμφωνίας που είχε υπογράψει με τον ΟΠΑΠ να έχει συνέταιρο του το απέκρυψε, με σκοπό να του πάρει τα χρήματα. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο μηνυτής στα 2,5 περίπου χρόνια που ήταν στο πρακτορείο είχε όφελος περί τα 30.000€, με την έδρα τελικά να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, και αφέθηκε ελεύθερος μετά από την έφεση που άσκησε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.