Στα Δικαστήρια καλείται εκ νέου μετά από μήνυση του Δ. Βόλου ο Μ. Βαξεβανόπουλος

Με αφορμή διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες συμπολίτες!

Στα Δικαστήρια καλείται εκ νέου μετά από μήνυση του Δ. Βόλου, ο συμπολίτης και ενεργό μέλος κινήσεων πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων, και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, Μ. Βαξεβανόπουλος, με αφορμή διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες συμπολίτες!
Όπως κοινοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο, και με την οποία εξαπολύει βολές κατά του Δ. Βόλου για τη δημιουργία εργοστασίου SRF, ενώ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αξιοποιούνται από πολιτικούς «τσιμεντοδωράκια».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «είναι τραγελαφικό! Δεν πρόλαβα να του πω περαστικά και μου ήρθε η κλήση για δικαστήριο μετά από μήνυση της Δημοτικής Αρχής Βόλου (μέσω μαρτυρίας Μουλά φυσικά). Στις 2 Δεκεμβρίου 2020, λοιπόν δικάζομαι για διατάραξη κοινής ειρήνης, επειδή πάνω από 800 πολίτες του Βόλου είχαμε παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Το ερώτημα, γιατί μηνύθηκα εγώ ανάμεσα σε 800 είναι απλά ρητορικό ερώτημα. Οι έρωτες δεν κρύβονται:)!
Αγωνιούμε για την υγεία μας, κάτι το οποίο έχει βάση μετά από τα αποτελέσματα της μελέτης νοσηρότητας του Πανεπιστημίου για τους Βολιώτες και της πρόσφατης έρευνας για την αέρια ρύπανση στην πόλη μας.
Η υγεία είναι κάτι σημαντικό. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Τα κέρδη των τσιμεντοβιομηχάνων ή άλλα πολιτικά συμφέροντα δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ πιο πάνω. Και η πίεση των πολιτών είναι που ανάγκασε τον Δήμο Βόλου να πάρει θέση κατά της καύσης σκουπιδιών. Υποκριτική βέβαια, αφού δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για να τη σταματήσει. Αντιθέτως την ενισχύει προσπαθώντας να υλοποιήσει σχέδια για τη δημιουργία εργοστασίου SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου. Ένα εργοστάσιο που θα πακετάρει τα σκουπίδια μας και θα τα στέλνει στην τσιμεντοβιομηχανία προς καύση.
Αν δεν καταλάβεις έστω τώρα ότι η υγεία είναι πάνω από το παραδάκι της τσέπης σου, τότε είσαι χαμένος. Ενωμένοι όλοι οι πολίτες, αδιαφορώντας για τα τσιμεντοδωράκια που επιδαψιλεύονται προς όλες τις μεριές και τυχάρπαστους πολιτικούς που διαγκωνίζονται για την εικόνα των μεγαλοεταιρειών, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, να σταματήσουμε την καύση σκουπιδιών και να οδηγηθούμε σε μία αειφόρο και οικολογική διαχείριση των σκουπιδιών μας.
Ραντεβού στις 2-12-2020 στα δικαστήρια!» .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.