Στα … «μαχαίρια» εργολάβος μετρήσεων και διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ

Συζήτηση επί της ένστασης του αναδόχου μέτρησης κατανάλωσης στο σημερινό Δ.Σ.

Στα … «μαχαίρια» είναι όπως προκύπτει από το θέμα της ένστασης του αναδόχου του έργου λήψης μετρήσεων στα υδρόμετρα της ΔΕΥΑΜΒ που έρχεται προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης αύριο Τρίτη όπου η αρμόδια υπηρεσία προτείνει να απορριφθεί η ένσταση που κατατέθηκε από την εταιρία για την επιβολή προστίμου ύψους 12.000 ευρώ για λανθασμένες μετρήσεις υδρομέτρων, λόγω απαράδεκτων ισχυρισμών.

Το θέμα, που είχε αναδείξει η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» , αφορούσε παράπονα συμπολιτών για λανθασμένους λογαριασμούς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης, η οποία αναγνωρίζοντας το πρόβλημα επέβαλε το πρόστιμο στην εταιρία και κάλεσε τους συμπολίτες για διόρθωση συγκεκριμένων λογαριασμών. Τώρα ωστόσο, φαίνεται ότι ο εργολάβος, επιρρίπτει ευθύνες για αθέτηση συμφωνίας, στη ΔΕΥΑΜΒ, γεγονός που καλείται να συζητήσει σήμερα στο συμβούλιο.

Ο ανάδοχος που ανέλαβε το έργο «Λήψη ενδείξεων υδρομετρητών καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ για δύο έτη», αντί ποσού 108.000 € για δύο έτη, υπέγραψε τη σύμβαση 17/8/2015 και στις 8 Ιουνίου 2016 κατέθεσε ένσταση κατά των πράξεων ελέγχου καταμετρήσεων μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι:

1. Η ΔΕΥΑΜΒ δεν ήταν αρωγός στο έργο που ανέλαβε και πως δεν του παρείχε το προσωπικό που απαιτούνταν για να του υποδείξει τις διαδρομές προς καταμέτρηση στον πρώτο κύκλο μετρήσεων όπως προβλέπονταν από τη σύμβαση.

2. Αρνείται την ύπαρξη των λανθασμένων μετρήσεων, που επικαλείται η Επιχείρηση, και ζητά να μην εφαρμοστεί ο όρος της σύμβασης σχετικά με την επιβολή προστίμου σε περίπτωση λανθασμένων μετρήσεων ή αναφοράς λανθασμένων βλαβών που δημιουργούν επιπρόσθετο όγκο δουλειάς στο προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ.

3. Ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε επιβλέπων από τη ΔΕΥΑΜΒ στην εργασία που εκτελεί και οι πράξεις καταλογισμού είναι άκυρες. Μάλιστα ο ανάδοχος όρισε έναν δικό του εργαζόμενο προκειμένου να ελέγχει τα λάθη μαζί με έναν υπάλληλο της ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του στις περισσότερες περιπτώσεις τα λάθη ήταν ανυπόστατα.

4. Αναφέρει για έναν αριθμό υδρομετρητών που δεν είναι καταχωρημένοι στα αρχεία της ΔΕΥΑΜΒ και με τη δική του συνδρομή ανακαλύφτηκαν και αυτό είχε ως συνέπεια την απώλεια εσόδων για τη ΔΕΥΑΜΒ.

Τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΑΜΒ τονίζουν στην εισήγηση ότι τηρήθηκε ο όρος της σύμβασης για τον πρώτο κύκλο μετρήσεων συνοδεία εργαζομένου από πλευράς ΔΕΥΑΜΒ και η όποια επιπλέον βοήθεια δεν ζητήθηκε εγκαίρως και εγγράφως στο χρόνο που προβλέπονταν από τη σύμβαση. Αντ’ αυτού κατέθεσε έγγραφο στις 4/5/16 με αίτημα να τον συνοδεύσουν εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ήδη είχε πραγματοποιήσει τρεις κύκλους μετρήσεων, κάτι που λένε ότι υποδηλώνει την ανασφάλεια του αναδόχου ως προς την ακρίβεια των καταμετρήσεων όπου ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει.

Όσον αφορά στα λάθη, η ΔΕΥΑΜΒ τα υπολογίζει σε 1500,που έχουν εντοπιστεί και διορθώνονται σταδιακά κάθε μήνα με την προσέλευση των καταναλωτών στο τμήμα Καταναλωτών.

Τέλος, για τον ισχυρισμό του περί μη καταγεγραμμένων υδρόμετρων στην περιοχή Αγριάς, τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρουν ότι ελέγχθηκαν από συνεργείο τόσο της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και από υδραυλικό της Δ.Ε. Αγριάς και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ανενεργά υδρόμετρα τα οποία δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο ύδρευσης του ακινήτου και έχουν αντικατασταθεί με άλλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.