Σταματά την τροφοδοσία το κέτερινγκ στους πρόσφυγες του «Μόζα»;

?
Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Βόλο επισκέφτηκε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Εκπρόσωποι ταξικών σωματείων και της Γραμματείας Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Βόλο. Οι συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ συζήτησαν με τους πρόσφυγες για την Εργατική Πρωτομαγιά, παρουσίασαν, κάνοντας ιστορική αναδρομή, στους πρόσφυγες τους αγώνες των εργατών για το οχτάωρο, για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην εκμετάλλευση από τους καπιταλιστές. Μίλησαν για την καθιέρωση της Πρωτομαγιάς ως παγκόσμιας ημέρας εργατικών διεκδικήσεων, καθώς επίσης και για την Πρωτομαγιά του ’36 στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως και για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του ’44. Ακόμη αναφέρθηκαν στους αγώνες του ταξικού κινήματος και του Π.Α.ΜΕ. στην Ελλάδα ενάντια στην πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, για την αύξηση των κερδών τους καταπατούν και τσακίζουν τα δικαιώματα των εργατών και της λαϊκής οικογένειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ. στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στη Συρία, τονίζοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι αυτή που φέρνει άγρια εκμετάλλευση, εξαθλίωση των εργαζομένων καθώς επίσης πολέμους και προσφυγιά για το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό χάραγμα των συνόρων.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων τόνισαν ότι πρέπει οι προλετάριοι όλων των χωρών να ενώσουν τη δύναμη τους ενάντια στην εκμετάλλευση και τους πολέμους, να ανατρέψουν την εξουσία των καπιταλιστών, να κάνουν αυτοί κουμάντο στον ιδρώτα τους και στον πλούτο που παράγουν. Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα της απεργίας της Πρωτομαγιάς. Τους κάλεσαν επίσης να πάρουν μέρος στη απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10 το πρωί.

Οι συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ. εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Οι ίδιοι εξάλλου γνωρίζουν πολύ καλά τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που ήδη έχουν αναπτύξει τα ταξικά σωματεία και ότι είναι στο πλευρό τους. Το Π.Α.ΜΕ. διεκδικεί να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα, για τον οποίο ευθύνονται οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στην Ε.Ε. και με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης και να επιτραπεί η προώθησή τους στις χώρες που θέλουν να μετακινηθούν. Επίσης τους διαβεβαίωσαν ότι δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής τους στην Ελλάδα και ότι παρεμβαίνουν καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών τους. Όπως και για το πρόσφατο σοβαρό πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν με τη διατροφή τους, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το κέτερινγκ σταματά την τροφοδοσία και οι πρόσφυγες δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν με τη ελάχιστη χρηματική επιδότηση που έχουν τα απαραίτητα για τις διατροφικές ανάγκες των οικογενειών τους και ιδιαίτερα των παιδιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.