Σταύρος Κατσούρας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πολιτικούς λόγους»

Στο Συνέδριο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του

Δεν εξέφρασαν πολιτικούς λόγους και πολιτικές διαφωνίες όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Κατσούρας, επισημαίνοντας ότι στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

 

Ο κ. Κατσούρας αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετείχε στη διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας Αχτσιόγλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « εγώ ανήκω σε ομάδα, αυτή της Νίκης Βόλου και της ΑΕΚ. Άλλες ομάδες δεν θέλω». Τόνισε πως ο ίδιος συμμετέχει στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στις κομματικές διαδικασίες όπως κάνει από τη στιγμή που ιδρύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε πως κάθε αριστερός έχει ζήσει στην πολιτική του πορεία διασπάσεις αλλά και διαγραφές, ενώ σχολίασε πως η παρούσα συνθήκη δεν είναι διάσπαση, αλλά αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, αναφέρθηκε και στη λέξη αποστασία που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης, εξηγώντας ότι η αποστασία είναι μία βαριά λέξη και χρησιμοποιήθηκε για τη μαζική μετακίνηση των Βουλευτών της Ένωσης Κέντρου. «Εδώ έχει διαφορετική έννοια και όχι αυτή που είχε αποδοθεί σε εκείνη την περίοδο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούρας υπογραμμίζοντας ότι το εξαιρετικά περίεργο σε αυτή τη μαζική αποχώρηση είναι ότι δεν προβάλλονται πολιτικές διαφορές από τους αποχωρήσαντες.

Στο μεταξύ σχολίασε τα περί βούρκου που έγραψε ο Νάσος Ηλιόπουλος αλλά και τα περί φελλών λέγοντας ότι «σε όλη μου τη ζωή έχω μία αξιοπρέπεια και δεν θα ήθελα ποτέ να ανοίξω διάλογο με δημιουργήματα που αντιστοιχούν στον ποιητή Φανφάρα. Ο Νάσος Ηλιόπουλος διαψεύδει ότι είπε το κόμμα βούρκο, δεν διαψεύδει ότι χρησιμοποίησε τον όρο. Όμως όταν χρησιμοποιείς τέτοιες λέξεις, σημασιολογικά η έκφραση χαρακτηρίζει τον χώρο είτε άμεσα είτε έμμεσα. Αυτό οφείλει να το ξεκαθαρίσει ο ίδιος».

Ανέφερε ότι όσοι έχουν περάσει από την αριστερά έχουν ζήσει μία διάσπαση και τουλάχιστον μία διαγραφή, όμως κάποια στιγμή όλοι ξανασμίγουν. «Οι βαριές κουβέντες όμως μένουν και χαρακτηρίζουν αυτούς που τις λένε και τις γράφουν», είπε ο κ. Κατσούρας και σημείωσε ότι από τη Μαγνησία έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ένας, ο Άκης Καλαμαράς, ενώ άλλοι επιλέγουν να μην αποχωρήσουν δημοσίως.

Στο Συνέδριο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του

Παράλληλα, ο κ. Κατσούρας υπογράμμισε ότι τα κόμματα, που προγραμματικά εκφράζουν τον λαό, πριν απ΄ όλα ακούν τα μέλη τους. «Σε μικρό χρονικό διάστημα στο Συνέδριο που προγραμματίζουμε θα μιλήσουν τα μέλη του κόμματος και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Όσοι δεν αντέχουν τον διάλογο, την αντιπαράθεση, όσοι πιστεύουν ότι έχουν την απόλυτη αλήθεια κι ότι οι άλλοι είναι φελλοί και βαρίδια ας κάνουν ότι θέλουν.

Εγώ, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής οφείλω να λογοδοτώ σε όλα τα μέλη του κόμματος στα όργανα του κόμματος,  στην υπόθεση της αριστεράς, στον ελληνικό λαό συνολικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούρας και συμπλήρωσε ότι «η ιστορία είναι γεμάτη από δήθεν ηγέτες γραφικούς. Τώρα αποκτήσαμε και μια νέα κατηγορία τους ηγέτες του facebook, που ο καθένας νομίζει ότι μιλάει με το μέλλον και την ιστορία».

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι όσοι αποχώρησαν, δεν διαφοροποιήθηκαν στην πολιτική συζήτηση. «Αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην Κεντρική Επιτροπή. Έγινε μεγάλη συζήτηση, ακούστηκαν απόψεις, κάποιοι δεν τόλμησαν να μιλήσουν. Αυτό έγινε πρώτη φορά, να μην αντέχεις καν να συζητήσεις, αλλά να βρίσκεις ένα διαδικαστικό ζήτημα και να αποχωρείς. Δεν έχουν εξηγήσει για ποιους πολιτικούς λόγους φεύγουν. Ποια είναι η πολιτική τους διαφοροποίηση», υπογράμμισε ο κ. Κατσούρας για τους Βουλευτές αλλά και τα μέλη τα οποία ήδη έχουν δει την πόρτα της εξόδου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.