Στέκι Μεταναστών “καρφώνει” Δήμο Βόλου: Μας ζητούσαν φαγητό για να το μοιράσουν οι ίδιοι

Επίθεση και σε δημοσιογράφους που παραποίησαν κείμενο ανάρτησης για να "χτυπήσουν" τον Παπαπέτρο

Βολές κατά το Δήμου Βόλου, αλλά και συγκεκριμένων τοπικών ΜΜΕ που παραποίησαν κείμενο ανάρτησής τους για να επιτεθούν στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Νίκο Παπαπέτρο, εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Στεκιού Μεταναστ.ρι.ών. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή που φέρει τον τίτλο “Όταν η 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου, συνάντησε τον δήμαρχο του “που πάτε ρε άνθρωποι”:

Όλα μας γνωρίζουμε ότι το να βρεις ερευνητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι εξίσου δύσκολο με το να βρεις πόσιμο νερό στον Βόλο. Δεν σταματά ωστόσο να μας εκπλήσσει η ευκολία με την οποία ορισμένα μέσα αναπαράγουν τη θέση της εξουσίας χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους για το αν αυτή αποτυπώνει κάποια πραγματικότητα. Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Το ότι υπάρχουν “δημοσιογράφοι” που αφιερώνουν χρόνο διαβάζοντας την σελίδα του Στεκιού, είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρον. Το ότι παίρνουν την πρωτοβουλία να μιλούν εξ ονόματος μας ωστόσο, είναι ο ορισμός της δημοσιογραφικής γελοιότητας και του φτωχού πολιτικού ήθους. Η προσπάθεια διάφορων τοπικών, ειδησεογραφικών site να δυσφημίσουν τον πολιτικό αντίπαλο του Αχιλλέα Μπέου χρησιμοποιώντας κείμενο που αναρτήθηκε από το Στέκι Μεταναστ.ρι.ών, αποτελεί παράδειγμα της φαυλότητας του συλλογισμού που είναι διατεθειμένοι να παράξουν, προκειμένου να προάγουν τα συμφέροντα τους. Το κείμενο ανάληψης πολιτικής ευθύνης που αναρτήθηκε στην σελίδα μας, δεν είχε πρωταρχική στόχευση το “άδειασμα του Παπαπέτρου”, όπως έσπευσαν να το μεταφράσουν κάποιοι ταγοί. Γράφτηκε με αφορμή πολύ συγκεκριμένα περιστατικά πολιτικής εκμετάλλευσης του χώρου και των δράσεων του, από πολλαπλούς φορείς, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα σε αυτούς, έχει σαφώς ο Δήμος Βόλους.
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, λοιπόν, ότι εκπρόσωπος του Δήμου ζήτησε φαγητό από την κοινωνική κουζίνα που φιλοξενούσε το Στέκι, προκειμένου να την διανείμει ο ίδιος. Να το επαναλάβουμε: ο πλέον αρμόδιος θεσμικός φορέας για την ανακούφιση και την προστασία των πληγέντων, ζήτησε φαγητό από μια κοινωνική κουζίνα, προκειμένου να “ξελασπώσει” την ανεπάρκεια του. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι εδώ και δυο εβδομάδες, μαγειρεύουμε, κάνουμε διανομές, κουβαλάμε νερά και καθαρίζουμε λάσπες σχεδόν κάθε μέρα. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι ο λόγος για τον οποίο το κάνουμε αυτό είναι, μεταξύ άλλων, η εκκωφαντική απουσία της δημοτικής αρχής πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την καταστροφή. Μια απουσία, που δεν οφείλεται στην αμέλεια, αλλά στην εγκληματική επιλογή προτεραιοτήτων, καθώς όπως με στόμφο διαλαλούσε χτες ο δήμαρχος, τον ενδιαφέρει να γίνει ο Βόλος ξανά «όμορφος και εντυπωσιακός».
Δεν θα γίνουμε ούτε εργαλείο του κράτους καλύπτοντας τα κενά του, ούτε φερέφωνα καμίας προεκλογικής καμπάνιας. Τέλος, σε καμία περίπτωση, δεν θα γίνουμε πλυντήριο μιας δημοτικής αρχής, της οποίας η ανικανότητα, η χυδαιότητα και η αδιαφορία, όχι μόνο εντείνουν τα προβλήματα της πόλης, αλλά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.