Στελέχωση και ενιαίο κλάδο νοσηλευτών ζητούν στο Νοσοκομείο Βόλου

Δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο έκαναν εργαζόμενοι

Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, ώστε να καλυφθούν τα 180 κενά που υπάρχουν σε νοσηλευτές, ενιαίο κλάδο και ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Ένσημα, ζητούν οι εργαζόμενοι στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, που σήμερα συμμετείχαν στη δίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και έκαναν συγκέντρωση στον είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου, πλαισιωμένοι από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Κώστας Μηνδρινός, ανέφερε ότι ο διαχωρισμός των νοσηλευτών σε ΠΕ – ΤΕΙ και σε Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφοιτους ΙΕΚ θα φέρει μία αναστάτωση στο προσωπικό. «Δεν θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ένας κλάδος, να μπορέσουμε να κερδίσουμε από αυτή τη διαδικασία τη διαφοροποίηση σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, γιατί οι συνθήκες είναι διαφορετικές στη συνταξιοδότηση, τις προσλήψεις και την εξέλιξη. Θέλουμε ο κλάδος να πάει ένα βήμα παραπέρα αλλά χωρίς να διαχωριστούμε», ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι αν περάσουν κάποια ευνοϊκά μέτρα, όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά, οι εργαζόμενοι θέλουν να ισχύσουν για όλους.

Στα 450 ανέρχονται τα κενά
Στο «Αχιλλοπούλειο» η Νοσηλευτική Υπηρεσία είναι η πιο πολυπληθής, καθώς το 45% των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου αφορά σε θέσεις νοσηλευτών και σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Εργαζομένων, πάνω από 180 άτομα λείπουν από τον οργανισμό.
«Στους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έπρεπε να εργάζονται 15 άτομα και υπάρχουν εννέα, στους τεχνολογικής αντί για 250 υπάρχουν 188 και στους δευτεροβάθμιας αντί για 160 εργάζονται 91 και στους υποχρεωτικής εκπαίδευσης αντί για 70 άτομα εργάζονται περίπου 30», υπογράμμισε ο πρόεδρος.
Τα συνολικά κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Βόλου είναι 450, από όσα προβλέπει ο Οργανισμός και καλύπτονται με συμβασιούχους ή επικουρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Μηνδρινό, οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων είναι ένα θέμα μεγάλο, καθώς στο Νοσοκομείο, εργάζονται συμβασιούχοι με προγράμματα του ΟΑΕΔ εδώ και 3-4 χρόνια. Όπως είπε, θέλουμε να μονιμοποιηθούν γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εξήγησε ότι πρόκειται για 30 άτομα, το πρόγραμμά τους έχει ανανεωθεί δύο φορές και οι πρώτες συμβάσεις λήγουν τον Δεκέμβριο του 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.