Στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας ζητά η ΕΙΝΚΥΜ

Ο Π. Μαλινδρέτος ζήτησε από τους συγγενείς ασθενών να μη δημιουργούν επεισόδια

Να μην κατακερματίζονται οι προσλήψεις σε ΤΕΠ, ΤΟΜΥ, Κ.Υ. και Νοσοκομείο και να λυθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης με πρακτικό τρόπο στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας και στο Νοσοκομείο Βόλου, ζήτησε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Παύλος Μαλινδρέτος, σε συνέντευξη Τύπου, ενώ ζήτησε από τους συγγενείς των ασθενών στα επείγοντα να κάνουν υπομονή και να μη δημιουργούν επεισόδια σε βάρος των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και επισήμανε ότι από τύχη και ψυχραιμία του προσωπικού δεν υπήρξε τραυματισμός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ, το κυριότερο πρόβλημα που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τις ζωές συνανθρώπων, είναι η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας, όπου πραγματικά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης. Έφερε δε ως παράδειγμα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου οι παλιοί γιατροί μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους για να φύγουν και να δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, οι θέσεις του οποίου δεν καλύπτονται με μόνιμους γιατρούς.
Για το Νοσοκομείο Βόλου τόνισε ότι αν και τα πρωινά η κάλυψη είναι πλήρης, λόγω των κενών δεν καλύπτονται εφημερίες σε τομείς και τμήματα όπως Οφθαλμολογικό, ΩΡΛ, Γαστρεντερολογικό και Παιδιατρικό. Όπως είπε, προσλήψεις πρέπει να γίνουν όχι μόνο για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που είναι καλή ιδέα, αλλά να γίνουν ακόμη 15 προσλήψεις γιατρών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλινδρέτο, το Νοσοκομείο του Βόλου αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό όσον αφορά ιατροτεχνικό εξοπλισμό «γιατί έχουν αφήσει όλοι κομματικές ταυτότητες στο συρτάρι», αλλά δεν είναι εύκολο να καλυφθούν όλα τα κενά που είναι σημαντικά. Και αυτό γιατί το υπουργείο και η Υγειονομική Περιφέρεια, κατακερματίζουν τις προσλήψεις σε ΤΕΠ, ΤΟΜΥ, Κ.Υ. και Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να καλυφθούν όλα τα κενά. «Θυμίζει μια εικόνα που έχει δύο καρπούζια στη μασχάλη και πάει να πιάσει και ένα τρίτο. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στον κοινό νου και να λύσουμε με πρακτικό τρόπο προβλήματα», σημείωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών.

Η ΕΙΝΚΥΜ ζητά, πέρα από τους 10 γιατρούς που θα στελεχώσουν το ΤΕΠ, άλλους 15 γιατρούς, ώστε να βρίσκει ο Βολιώτης οφθαλμίατρο όταν τον χρειάζεται αι προκάλεσε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να σηκώσουν το γάντι. Επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άλλους 15 γιατρούς για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας.

Για τα επεισόδια στα επείγοντα
Τα επεισόδια που γίνονται στα επείγοντα μεταξύ των συγγενών ασθενών και γιατρών ή νοσηλευτών είναι θέμα που ανέδειξε η ΕΙΝΚΥΜ με επιστολή διαμαρτυρίας που εστάλη προς τη Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου».
Σύμφωνα με τον κ. Μαλινδρέτο, έχουν δημιουργηθεί κάποια επεισόδια μεταξύ συγγενών ή ασθενών με γιατρούς ή νοσηλευτικό προσωπικό, ουσιαστικά χωρίς λόγο. Όπως είπε, ασθενείς υπό την επήρεια αλκοόλ, ψυχοφαρμάκων δημιούργησαν θέματα γιατί δεν εξυπηρετήθηκαν τάχιστα και επιθετική συμπεριφορά.

Ο κ. Μαλινδρέτος συνέστησε στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας, να είναι υπερήφανοι για τρόπο που αναπτύσσεται το νοσοκομείο και εργάζεται το προσωπικό. Όπως είπε «για κάθε νοσηλεύτρια που δουλεύει εδώ λείπει μία και υπάρχουν 190 κενές θέσεις από 500. Για κάθε τεχνικό προσωπικό, από τις 180 θέσεις οι μισές κενές. Για κάθε γιατρό που βλέπει σχεδόν λείπει ακόμη ένας» και ζήτησε να έχουν εμπιστοσύνη, καθώς γίνεται το καλύτερο και στον συντομότερο συνατό χρόνο να εξυπηρετηθούν όλοι.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ είπε ότι υπάρχουν περιστατικά που τον ανάγκασαν να στείλει επιστολή και να δημοσιοποιήσει το θέμα και ήδη έγινε μια πρώτη συνάντηση με τη Διοίκηση, τον αστυνομικό διευθυντή, όπου ήταν παρών και ο υπεύθυνος φύλαξης νοσοκομείου και εκεί πραγματικά αναλύθηκε πως αυτή η φύλαξη μπορεί να γίνει καλύτερη. Ο κ. Μαλινδρέτος τόνισε ότι είναι πιθανή η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και αν ο ίδιος τόνισε ότι περισσότερο από τα μέτρα ασφάλειας τον ικανοποιεί η ενημέρωση του κόσμου.
Ερωτηθείς σχετικά ο γιατρός είπε ότι αυτά τα επεισόδια συμβαίνουν συχνά το τελευταίο διάστημα και από καθαρή τύχη και ψυχραιμία γιατρών δεν υπήρξε τραυματισμός. «Ο σκοπός δεν είναι να λειτουργήσουμε τιμωρητικά, αλλά αμυντικά και εφόσον η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.