Στέλιος Λημνιός: Αντίθετη η φορά με την οποία τοποθετήθηκε η Αργώ στον κόμβο!

Όπως αναφέρει ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και εκ των κωπηλατών της προσπάθειας αναβίωσης του 2008

Τη διαπίστωση ότι η φορά με την οποία τοποθετήθηκε το ομοίωμα της αργούς στο νέο κόμβο είναι αντίθετη από αυτή που θα έπρεπε, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και εκ των κωπηλατών της προσπάθειας αναβίωσης του 2008, κ. Στέλιος Λημνιός.
Όπως αναφέρει, «στον κυκλικό κόμβο μπροστά στο δημαρχείο τοποθετήθηκε ένα νέο, όμορφο και καλαίσθητο ομοίωμα του μυθικού σκάφους που υιοθετήθηκε πριν πολλά χρόνια από την τοπική κοινωνία ως σύμβολο της πόλης μας.
Το μυθικό ταξίδι του Ιάσωνα και των πολλών ακόμη ηρώων της μυθολογίας μας, έδειξε το τρόπο της αναζήτησης νέων θαλάσσιων οδών, την τακτική επέκτασης και πλουτισμού των εξορμούντων αλλά και απέδειξε την κατοχή της γνώσης της ναυτοσύνης από τους μακρινούς αλλά διαχρονικά αθάνατους προγόνους μας.
Η συμβατότητα του συμβολισμού που επιθυμούμε να αναδεικνύει το μνημείο
τραυματίζεται από την φορά που δείχνει η πλώρη του ομοιώματος.
Η Αργώ, όπως είναι τοποθετημένη, μοιάζει ότι σαλπάρει για τη Μάλτα και τις Ηράκλειες, Στήλες ενώ η Κολχίδα, που ήταν ο προορισμός της, ήταν ακριβώς αντίθετα, σε κατεύθυνση βορειοανατολικά του Βόλου.
Πρέπει λοιπόν για λόγους σεβασμού της ιστορίας αλλά και του ορθού προσδιορισμού του προορισμού διαχρονικά , να γίνει νέα τοποθέτηση του συμβολικού σκάφους, με στροφή 180 μοιρών.
Έτσι θα είναι συμβατό και το φουσκωμένο πανί της από τη θαλάσσια αύρα του Παγασητικού, ενός ανέμου που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας στον τόπο μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.