Στη Χαλυβουργία η τρίτη προβλήτα για την φορτοεκφόρτωση του σκραπ

Στην παραχώρηση χώρου στην τρίτη προβλήτα στην Χαλυβουργία Α.Ε. θα προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για την φορτοεκφόρτωση του σκραπ. Ο ΟΛΒ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον μοναδικό πελάτη διακίνησης σκραπ και αφού υπάρξει συμφωνία για το αντίτιμο θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του μοναδικού μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ. Η Χαλυβουργία θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσει στις απαραίτητες περιβαλλοντικές υποδομές για να γίνεται σωστά η φορτοεκφόρτωση του σκραπ.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, από το 2013 ακόμη, έχει τεθεί το θέμα της μεταφοράς του σκραπ στην τρίτη προβλήτα, αλλά και ο σωστός τρόπος φορτοεκφόρτωσής του εκεί που βρίσκεται σήμερα, ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον, αλλά κυρίως η συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου.
“Η παράταση που είχε δοθεί για τη συγκεκριμένη λειτουργία λήγει στα μέσα του 2018. Πριν τις γιορτές ξεκινήσαμε μία συζήτηση με τον κ. Μάνεση, η συγκεκριμένη λειτουργία να μεταφερθεί στον τρίτο προβλήτα, σε μία έκταση περίπου 24μ. μήκος όπου θα μπορούν να δένουν δύο φορτηγά πλοία. Η Χαλυβουργία, από τη στιγμή που συμφωνήσουμε στη σύμβαση παραχώρησης, θα πρέπει να παραχωρήσει στην κατασκευή υποδομών και ενός πιστοποιημένου συστήματος φορτοεκφόρτωσης που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα επιβαρύνεται το περιβάλλον”, εξήγησε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Σε ελληνοϊταλική εταιρία το σιλό
Στο μεταξύ, η εταιρία Ελληνοϊταλικών συμφερόντων με έδρα τη Θεσσαλονίκη «EUROCEREALI HELLAS Ι.Κ.Ε.» θα λειτουργήσει το σιλό του λιμανιού, μέσα στον επόμενο μήνα. Η παραχώρηση έγινε με σταθερό μηνιαίο μίσθωμα, μόνο για τη χρήση του κτιρίου, ενώ, ανάλογα με τη διακίνηση των φορτίων, θα αυξάνεται μέσω μαθηματικού τύπου και το ποσό που θα λαμβάνει ο ΟΛΒ. Το οικονομικό αντάλλαγμα θα υπολογίζεται και θα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση με σταθερό μέρος που ισούται με ποσό 5.650 Ευρώ και μεταβλητό μέρος που θα ισούται της μηνιαίως εισαγόμενης ποσότητας δημητριακών στην εγκατάσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.