Στη συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο αύριο οι συνταξιούχοι

Από παλαιότερη διαμαρτυρία
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας (ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ), ΝΑΤ. ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) ΑΓΕΤ), στηρίζουν τα σωματεία υγειονομικών της Μαγνησίας που οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία αύριο Τρίτη 1 Φλεβάρη στις 13:15 στην είσοδο του Γ. Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι συνταξιούχοι θα συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να εκφράσουν γι’ ακόμα μια φορά την οργή και την αγανάκτησή τους:
 για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας στο νομό Μαγνησίας, από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.
 για την απαράδεχτη προπαγάνδα της κυβέρνησης Ν.Δ, ότι «είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας», ωστόσο και οι πανδημικοί δείκτες επιβεβαιώνουν την εγκληματική πολιτική που ασκείται με τα πρωτόκολλα της «ανοσίας» για τα κέρδη και την πλήρη απουσία μέτρων προστασίας και θωράκισης της ζωής και της υγείας του λαού.

Στην πραγματικότητα ασφυκτιούν τα δημόσια νοσοκομεία, με την κατάσταση να χειροτερεύει από βδομάδα σε βδομάδα, καθώς αντί να βελτιώνεται, εδώ και δύο χρόνια η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται. Την ίδια στιγμή η επιχειρηματική δράση εντείνεται, ενώ χιλιάδες είναι π.χ. τα χειρουργεία που έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον, καθώς νοσοκομεία μετατρέπονται σε μίας νόσου, στέλνοντας περισσότερη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, τονίζουν.
Επίσης, για την οργάνωση της πάλης μας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Μαγνησίας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ώστε μέσα από την κοινή δράση να παλέψουμε για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι διεκδικούν άμεσα:

• Να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας με άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ανάκληση των αναστολών εργασίας, και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.
• Να γίνονται μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα test χωρίς διαχωρισμούς.
• Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.